Publicat 22/4/2019 18:09:28 +02:00CET

L'Institut Atarazanas recomana 10 llibres d'història

Zaragoza.- Las bibliotecas municipales incorporan 624 libros escritos por mujeres para combatir la brecha de género
EUROPA PRESS

BARCELONA, 22 abr. (EUROPA PRESS) -

L'Institut Atarazanas ha seleccionat 10 llibres d'histria recentment publicats com a recomanació de lectura per la Diada de Sant Jordi que se celebra aquest dimarts.

En un comunicat, l'institut ha triat 10 títols que comprenen biografies, novetats en estudis sobre el franquisme i llibres sobre els nacionalismes al segle XX.

Encapala la llista 'Aliances i propaganda durant el primer franquisme' d'Encarna Lemus i altres, seguit per 'Una histria no oficial de Catalunya' de Manuel Peña i per 'Dilegs amb la histria' de Doris Moreno.

També recomana 'Patriotes transnacionals: Assajos sobre nacionalismes i transferncies culturals en l'Europa del segle XX' de Xosé M. Núñez Seixas, així com 'Pel bé de la ptria. Guerres i exrcits en la construcció d'Espanya', de Carlos Arenas.

Segueixen la llista 'Els camps de concentració de Franco' de l'autor Carlos Hernández de Miguel; 'La pell de tots', d'Óscar Uceda, i 'Omníbona: Utopia, dissidncia i reforma en l'Espanya del S. XVI', escrit per Maria José Vega.

Finalment, la llista acaba amb 'La volta al món de Magallanes-Elcano: l'aventura impossible 1519-1522' de María Dolores Higueras i 'Carlos V' de Geoffrey Parker.