Publicat 14/6/2019 14:30:14 +02:00CET

L'inspector general de l'Exèrcit desitja "prudència, professionalitat i encert" als Mossos

Av.- L'inspector general de l'Exèrcit desitja "prudència, professionalitat i encert" als Mossos
EUROPA PRESS

El comissari cap Eduard Sallent i la comissària superior Cristina Manresa assisteixen al Dia de la Inspecció General

BARCELONA, 14 juny (EUROPA PRESS) -

L'inspector general de l'Exèrcit, el tinent general Fernando Aznar Ladrón de Guevara, ha desitjat aquest divendres "prudència, professionalitat i encert" als Mossos d'Esquadra en expressar el seu reconeixement a la policia catalana coincidint amb el seu tercer centenari.

Ho ha afirmat en el seu discurs durant la celebració del Dia de la Inspecció General de l'Exèrcit (IGE), a la qual han assistit el comissari cap dels Mossos, Eduard Sallent, i la comissària superior Cristina Manresa, en un dels seus primers actes públics després de la renovació a la Prefectura de la policia catalana.

Els tres s'han saludat en finalitzar l'acte, al Palau de Capitania de Barcelona, al qual també ha assistit la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera; el cap de l'Advocacia de l'Estat a Catalunya, Severo Bueno de Sitjar; l'intendent major cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez, i el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, entre altres autoritats civils i militars.

Aznar Ladrón de Guevara ha iniciat el seu discurs expressant el seu agraïment a les autoritats que han assistit, "la qual cosa reafirma l'afecte personal i el de les institucions a les quals representen cap a la Inspecció General de l'Exèrcit".

I ha destacat que la IGE és "hereva de la llarga història i tradició de la Capitania General, que des del 1714 ha tingut 162 oficials generals amb diverses denominacions", segons ha detallat.

Entre ells, ha recordat el que va ser capità general el 1719, Francisco Pío de Saboya, que el 21 d'abril d'aquell any va fundar el cos dels Mossos, anomenats llavors Esquadres de Paisans Armats, "nomenant el seu primer cap Pere Antoni Veciana i de Rabassa, alcalde de Valls".

I ha afirmat: "En la celebració del seu tercer centenari, expresso una vegada més el nostre reconeixement i sincer afecte per aquest històric cos, el qual, de tot cor, sentim part nostra, i al qual desitgem prudència, professionalitat i encert en les seves actuacions".

FELICITACIÓ A LA GUÀRDIA CIVIL

També ha recordat el capità general el 1844, Ramón de Meer, "que va viure el naixement del cos de la Guàrdia Civil i la constitució de les primeres unitats del que seria el Terç de la Guàrdia Civil a Catalunya", i ha felicitat l'Institut Armat pel seu 175è aniversari, convençut que l'honor serà sempre la seva principal divisa, segons ha expressat textualment.

A l'acte, s'han lliurat condecoracions, i Aznar Ladrón de Guevara ha destacat la seva satisfacció d'entregar diplomes de la IGE a la directora de l'Escola de Dansa 'L'Equipe', Marisa Yudes; al cap de la Urbana, Evelio Vázquez, i al director general de la Fundació La Caixa, Jaume Giró --que no ha pogut assistir a l'acte--.