Publicat 10/6/2019 18:00:42 +02:00CET

L'incendi de El Perelló (Tarragona) porta arrasades unes 100 hectàrees

Successos.- L'incendi del Perelló (Tarragona) porta arrasades unes 100 hectàrees
@BOMBERSCAT

TARRAGONA, 10 juny (EUROPA PRESS) -

L'incendi declarat aquest dilluns a El Perelló (Tarragona) porta arrasades 100 hectàrees de vegetació aproximadament fins a la tarda, ha obligat a evacuar preventivament 18 persones i s'ha tallat totalment el trànsit de la carretera TV-3022.

El cap d'operatiu de Bombers de la Generalitat, Jordi Solà, ha explicat als periodistes de El Perelló que el foc, declarat poc abans de les 12 i afavorit pel vent, està actiu, i que s'esforcen en controlar-lo en properes hores.

Ha afegit que s'ha centrat bona part dels esforços en el flanc esquerre, que "ha millorat bastant" a la tarda, i que passades les 17.30 es treballa molt en el flanc dret; tot, amb l'objectiu "sobretot, que (el foc) no s'obri per flancs".

Treballen a la tarda 60 mitjans terrestres i nou mitjans aeris, entre els quals s'expliquen dos hidroavions del govern central.

Els evacuats són 18 persones de 10 masies, que són segones residències de persones, que han sortit podent-se emportar les pertinences que necessitin.

S'INVESTIGUEN LES CAUSES

Sobre l'origen de les flames, ha dit que "les causes les investiguen agents rurals".

L'alcalde de El Perelló, Ferran Cid, ha explicat que al parc eòlic proper "no s'ha incendiat res. Simplement ha passat pel seu costat", i que s'investiguen la causes.

Cid també ha destacat que hi ha preparat un pavelló per acollir qui faci falta, i que per a això han aprofitat una experiència similar que va ocórrer fa set anys a la zona.