Publicat 28/10/2019 17:50:53 +01:00CET

Lina Wertmüller, Geena Davis, David Lynch i Wes Studi reben els Oscar honorífics

MADRID, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

Els cineastes Lina Wertmüller i David Lynch i l'actor Wes Studi van ser reconeguts amb els Oscar honorífics de l'Acadèmia de Hollywood en una nova edició dels premis dels Governadors. Una gala que va tenir lloc el passat diumenge a la matinada al Ray Dolby Ballroom at Hollywood & Highland Center i en què també va ser guardonada l'actriu Geena Davis, que va recollir el premi Jean Hersholt en reconeixement a la seva feina per promoure la igualtat de gènere a Hollywood.

En el seu discurs, Davis va instar els cineastes de Hollywood a prendre noves mesures per abordar un desequilibri de gènere. "Per molt abismals que siguin les xifres en la vida real, és molt pitjor en la ficció, on un les inventa", va dir la protagonista de 'Thelma i Louise que el 2004 va fundar un grup d'investigació sense ànim de lucre anomenat l'Institut Geena Davis sobre Gènere en els Mitjans de comunicació.

A més, l'actriu que ja va guanyar un Oscar com a millor actriu de repartiment el 1989 per 'El turista accidental', va dir que la desigualtat de gènere en la pantalla "es pot arreglar d'un dia per un altre" i acabar amb els personatges "estereotipats" mitjançant la igualtat per crear perfils més atractius per a l'espectador.

Altres premiats van ser Wes Studi, que es va convertir així en el primer nadiu americà en la història a portar-se una estatueta de l'Acadèmia en ser reconegut pel seu compromís amb les representacions autèntiques dels nadius americans en pel·lícules com 'Ballant amb Llops' o 'L'últim dels mohicans', i David Lynch, creador de la sèrie Twin Peaks i director de films com 'L'home elefant', 'Vellut blau' o 'Carretera Perduda'. "Teniu un gust interessant", es va limitar a dir Lynch tan particular com sempre, en recollir el premi.

L'escriptora i directora italiana Lina Wertmuller va rebre el premi de l'Acadèmia per tota la seva trajectòria cinematogràfica. Wertmuller va ser la primera de només cinc dones a ser nominada com a millor directora. Ho va aconseguir el 1977 pel film 'Siete bellezas' i en la seva filmografia destaquen altres títols com a 'Amor y anarquía', 'Insólita aventura de verano', 'La viuda indomable' o 'Mi querido profesor'.

En la mateixa línia que Davis, Wertmuller va denunciar Hollywood per continuar afavorint els homes, tal com la va assenyalar l'actriu Isabella Rossellini, encarregada de traduir en directe el discurs d'acceptació de Wermuller de l'italià a l'anglès. "Li agradaria canviar el nom d'Oscar pel d'Anna", va afirmar Rossellini.