Publicat 29/1/2019 16:56:06 +01:00CET

L'Idibell dedica la seva campanya per recaptar fons a la investigació del cncer

Presentació de la campanya 'Salvem vinyes' de l'Idibell
IDIBELL

BARCELONA, 29 gen. (EUROPA PRESS) -

L'Institut d'Investigació Biomdica de Bellvitge (Idibell) ha engegat la seva campanya anual de recaptació de fons que aquest any est dedicada a la investigació del cncer, primera causa de mortalitat en homes i segona en dones a Espanya.

El director de l'Idibell, Gabriel Capellá, ha assegurat que la investigació del cncer "salva vides", i ha remarcat que, malgrat els avanos dels darrers anys, és necessari seguir investigant per reduir el temps de diagnstic i aconseguir cronificar la malaltia, ha informat l'Idibell aquest dimarts en un comunicat.

Els fons recaptats en la campanya 'Salvem vides' es destinaran a finanar projectes d'investigació de l'Oncobell, el programa d'investigació de l'Idibell en terpies experimentals i mecanismes moleculars en cncer.

La campanya comena aquest dimarts en el web 'josalvovides.cat', a l'Idibell, en algunes institucions associades i en espais públics, com el carrer i mitjans de transport, i els ciutadans, empreses i mitjans poden collaborar-hi amb aportacions econmiques, difusió o participació en actes de la campanya.

L'anunci de la campanya homenatja els donants annims per agrair la collaboració de la ciutadania per reunir recursos i ajudar a ampliar les alternatives teraputiques i la qualitat de vida dels malalts a través de la investigació.

El coordinador del programa Oncobell, Ramon Salazar, ha dit: "Quanta més inversió, més de pressa avanarem i més vides podrem salvar", i ha remarcat que la institució és referent en el tractament de tumors minoritaris i en l'avan cap a terpies personalitzades.

el més llegit

 1. 1

  Troben un refugi de la Guerra Civil durant les obres d'una escola en l'Hospitalet (Barcelona)

 2. 2

  Crema un autobús sense causar ferits a Castelldefels (Barcelona)

 3. 3

  Desarticulen un grup de compravenda de cotxes manipulats a Torredembarra (Tarragona)

 4. 4

  Sis ferits, entre ells dos menors, en bolcar un cotxe a Móra la Nova (Tarragona)

 5. 5

  L'AMB construirà un nou col·lector d'aigües residuals a Castelldefels (Barcelona)