L'Icub incorpora projectes de memòria democràtica al seu catàleg de subvencions per al 2020

Publicat 2/1/2020 14:04:03CET

BARCELONA, 2 gen. (EUROPA PRESS) -

L'Institut de Cultura de Barcelona (Icub) ha fet pública la convocatòria anual de subvencions en els àmbits de la cultura i l'educació amb la incorporació al catàleg de projectes de memòria democràtica i activitats de les entitats i plataformes de la cultura i les arts com a principal novetat.

Per primera vegada, a més, la presentació de sol·licituds serà únicament telemàtica i una mateixa entitat podrà presentar més d'un projecte fins al 30 de gener, segons ha informat l'Icub en un comunicat aquest dijous.

La inversió total prevista per a la campanya per finançar projectes culturals i d'educació és de 4,8 milions d'euros, 4,4 dels quals s'estima que es destinaran a finançar projectes de l'àmbit de la cultura, 90.000 es destinaran a la memòria democràtica i mig milió d'euros a aquelles iniciatives que fomentin la pràctica i l'aprenentatge.

L'Icub ha detallat els requisits per optar als programes de subvencions i ha explicat que "es prioritzaran projectes commemoratius, pedagògics, d'investigació i de difusió de la memòria democràtica i que tinguin un impacte real en els districtes i barris de la ciutat".

Pel que fa al programa de les entitats i plataformes professionals de la cultura i les arts, es tindran en compte els projectes i activitats impulsades per ens representatius del sector de la cultura per "posar en valor el treball de creadors i professionals de l'àmbit".

Contador