Publicat 23/8/2019 18:25:48 +02:00CET

L'ICS impulsa a Girona un gabinet ambulatori per tractar afeccions a l'úter

Gabinet per histeroscopias ambulatorias
ICS

GIRONA, 23 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Institut Català de la Salut (ICS) ha engegat aquest mes d'agost un gabinet d'histeroscòpies ambulatòries al Centre Güell de Girona que evita a les pacients haver de passar per quiròfan per tractar afeccions a l'úter.

Fins ara, aquest procediment s'havia de fer als quiròfans de l'hospital Josep Trueta de Girona, i amb el nou gabinet i gràcies a l'adquisició de material més petit i menys invasiu, es fa sense anestèsia i sense passar per quiròfan, ha informat aquest divendres l'ICS en un comunicat.

La histeroscòpia és un procediment que consisteix a introduir un tub amb una petita càmera a la cavitat de l'úter per diagnosticar malformacions uterines que provoquen esterilitat, detectar pòlips o sagnats anòmals en la menopausa, entre d'altres.

En el mateix procediment, els aparells permeten fragmentar i extreure pòlips i teixits uterins, per analitzar-los, sense necessitat de derivació quirúrgica, i les histeroscòpies també són adequades per extreure dispositius intrauterins anticonceptius que hagin pogut quedar retinguts.

En tractar-se d'un procediment que s'adapta al cicle menstrual de les pacients, el fet de tenir un espai específic per dur-lo a terme també ofereix més flexibilitat per adequar la realització de la prova en funció del mateix.