Publicat 3/12/2019 14:12:29 +01:00CET

El Liceu potenciarà la "música de la casa" amb un nou cicle simfònic

El director musical al costat dels solistes de l'orquestra
EUROPA PRESS

'L'esclat de cambra del Liceu' donarà visibilitat a les formacions constituïdes en la seva orquestra

BARCELONA, 3 des. (EUROPA PRESS) -

El Gran Teatre del Liceu de Barcelona potenciarà la "música de la casa" amb el seu nou projecte 'L'esclat de cambra del Liceu', un cicle de concerts en què l'Orquestra Simfònica del teatre tocarà grans obres mestres de la música de cambra, ha explicat el director musical i del projecte, Josep Pons, aquest dimarts en roda de premsa.

L'origen d'aquesta iniciativa sorgeix de la gran acceptació del públic que va tenir 'Les cambres del Liceu', el cicle de concerts de música de cambra que va néixer durant la temporada passada.

El cicle constarà de deu concerts en els quals participaran 11 formacions diferents, set tindran lloc al Foyer del teatre i tres al Museu Marítim de Barcelona, entre el 4 de febrer i el 7 de juliol, tots ells ambientats en una època clàssica "per oferir una nova sensació al públic", ha afirmat una de les solistes, Barbara Stegemann.

Amb aquesta proposta, el Liceu pretén donar visibilitat a les formacions constituïdes en el si de l'Orquestra Simfònica de la casa, així com "treballar la cohesió en petites formacions perquè aquesta reverteixi en l'orquestra", ha explicat Pons.

MÉS PRESÈNCIA DE DONES COMPOSITORES

"Aquest any hem demanat que en cadascun dels programes hi hagi una dona, set en total", ha assegurat el director del projecte, perquè un dels eixos vertebradors d'aquesta proposta serà la presència de partitures compostes per dones.

"En una altra època els homes eren molt més importants, però les dones també han fet molta història", ha destacat un dels solistes del projecte, Guillaume Terrail, en referència a la necessitat de reivindicar la feina de les dones en la música de cambra.