Publicado 11/01/2022 16:00

El Liceu impulsa amb escoles de disseny un cicle de microperes per fomentar el talent

Presentació del projecte d'peres de petit format (Oh!)pera al Liceu
David Zorrakino - Europa Press

Seran quatre produccions que es programaran al juliol

BARCELONA, 11 gen. (EUROPA PRESS) -

El Gran Teatre del Liceu de Barcelona, la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives de l'Ajuntament de Barcelona, el Disseny Hub Barcelona i diferents escoles de disseny han impulsat el cicle (Oh!)pera amb quatre peres de petit format de temtiques contempornies, que se celebrar el 9 i 10 de juliol, amb l'objectiu de fomentar el talent creatiu i atreure nous públics a l'pera.

En una roda de premsa, el director general del Liceu, Valentí Oviedo, ha explicat que en el projecte, amb un pressupost de 240.000 euros, hi participaran les escoles de disseny Bau, Elisava, Eina, LCI i Massana per crear la posada en escena de les microperes.

Oviedo ha subratllat que l'pera és un espai d'experimentació i que les quatre produccions de petit format que sorgiran del projecte es faran en diferents espais del Liceu --Sala Miralls, Teatrí del Conservatori i Foyer--.

El Liceu ha seleccionat els compositors Núria Giménez-Comas ('Shadow. Euridice Says'), Marc Migó ('The Fox Sisters'), José Río-Pareja ('Entre los árboles') i Fabi Santcovsky ('L'ocell redemptor') per idear peres d'uns 30 minuts, que comptaran amb Alícia Serrat, Silvia Delagneau, Nao Albet i Marc Chornet, respectivament, en la direcció escnica.

Una de les particularitats de l'encrrec són que siguin peces amb un mxim de sis músics, entre cantants i instrumentistes, que collaboraran en el projecte amb el suport de la Fundació Ferrer Salat - Fundació Conservatori Liceu.

El mentor del projecte, el director d'escena lex Ollé, que és artista resident del Liceu, ha emfatitzat que l'pera és un art multidisciplinari, i que la majoria de participants són joves talents per als qui suposa la seva primera experincia amb aquest gnere i "una petita porta d'entrada".

Ollé ha dit que els estudiants de disseny de les escoles, que han estat seleccionades per la Direcció de Promoció del Disseny de l'Ajuntament de Barcelona, participaran en el procés que ara comena "des del principi fins al final", amb la voluntat de generar un planter de nous creadors i que tinguin una experincia real en la seva formació.

MESURA DE GOVERN MUNICIPAL

El tinent d'alcalde Jaume Collboni --que ha intervingut en la roda per videoconferncia-- ha circumscrit aquesta collaboració del consistori en la voluntat de "fomentar el talent vinculat a les indústries creatives", i ha remarcat que és un projecte que vol oferir un entorn real als estudiants i acostar l'pera al públic jove.

Collboni ha subratllat que impulsar el talent creatiu és "bsic" per a l'Ajuntament, i ha destacat que l'aportació municipal és de 130.000 euros al projecte, dins la mesura de govern d'impuls a les indústries creatives.

La directora del Disseny Hub Barcelona, Mireia Escobar, ha dit que en el projecte s'han volgut ajuntar diversos ecosistemes, i el deg d'Eina, Pau de Sol-Morales, ha destacat que les escoles necessiten que "les experincies siguin el més reals possible".

El regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, ha subratllat que el Liceu té la necessitat de generar nous creadors i públics, per la qual cosa hi han volgut sumar les escoles de disseny que són "transformació".

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés