Publicat 18/12/2014 13:31

El Liceu celebra el Nadal amb una cantata composta per Guinovart i Galceran

Antoni Pallès, del Liceu, con Albert Guinovart, Òscar Boada y Jordi Galceran.
EUROPA PRESS

L'Orquestra Simfònica del Liceu i el Cor Vivaldi interpretaran l'obra, de preus populars

BARCELONA, 18 des. (EUROPA PRESS) -

El Gran Teatre del Liceu oferirà els dies 20 i 21 de desembre 'Els Pastorets, Cantata de Nadal', una composició adaptada pel seu autor, Albert Guinovart, per a l'Orquestra Simfònica del Liceu, que acompanyarà el Cor Vivaldi - Petits Cantors en la seva interpretació del text de Jordi Galceran.

Es tracta de la primera vegada que el Liceu programa un concert amb temàtica nadalenca, pensat per al públic familiar i dins de la línia de 'El Liceu per a tots' que té "molt bona acceptació" i que, segons ha afirmat el director del departament musical del teatre, Antoni Pallès, es repetirà el format la següent temporada.

Sobre l'escenari es trobaran els 30 músics de la Simfònica del Liceu, amb el mestre Guinovart al piano i sota la direcció del titular del Cor Vivaldi, Òscar Boada, que ha explicat que a les 40 veus blanques se'ls sumaran, per a aquesta ocasió, 20 excantores de la formació.

L'espectacle --que Galceran ha descrit com "molt màgic"-- tindrà preus populars de 15 euros per a totes les localitats, i suposa una doble celebració, ja que coincideixen els 15 anys de la reobertura del Liceu després del seu incendi i el 25 aniversari del Cor Vivaldi.

L'ESPERIT ES MANTÉ

La veu de la narradora Elisabet Egea facilitarà el fil argumental, reforçant la història que explica la música i que, tot i ser una modernització d''Els Pastorets' de Folch i Torres, manté el respecte i l'esperit de la tradició, ha explicat Galceran.

És la primera vegada que s'orquestra l'obra, que es va compondre el 2006 i ha visitat diversos municipis catalans i alguns espanyols.

Galceran ha elogiat la interpretació del cor infantil, i ha confessat haver sentit que se li trencava la veu d'emoció en una ocasió en la qual va fer de narrador.

La música, que a diferència del que és habitual es va compondre abans que la lletra, ha estat pensada per Guinovart amb l'objectiu de "celebrar el Nadal amb una música maca", en un ambient familiar, ha descrit el compositor.

Aquest procediment de treball va permetre al dramaturg que el text no suposés una reiteració de la música, com acostuma a ocórrer en els musicals; així i tot, Galceran ha esmentat que l'espectacle podria adaptar-se gènere teatral de musical, ja que té línies solistes i moments dramatitzats.

Han explicat que el muntatge, a més de mantenir el sentit de l'humor original, inclou elements escènics, d'entre els quals Pallès ha destacat un Àngel Gabriel que presideix la anunciació amb atrezzo i una tarima, uns pecats capitals "molt espectaculars", a ritme de cabaret, i una sorpresa final.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés