Publicat 17/1/2014 13:44:45 +01:00CET

L'Icab i els Mossos col·laboren per assessorar adolescents sobre els riscos d'internet

El decano del Icab Oriol Rusca en una sesión informativa con jóvenes
EUROPA PRESS

BARCELONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

El Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona (Icab) ha organitzat aquest divendres una sessió informativa sobre els riscos de les xarxes socials d'internet per a una cinquantena d'alumnes de quart d'ESO, per primera vegada amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra.

L'Icab va arrencar aquestes jornades per a adolescents a final del 2012 i durant l'any passat va organitzar sessions de diferents temàtiques en les que van participar uns 500 alumnes, i la previsió per a aquest 2014 és arribar als mil, segons ha explicat el col·legi.

El degà de l'Icab, Oriol Rusca, ha explicat en declaracions als mitjans que el col·legi té una "clara vocació de servei social" i que la intenció d'aquestes jornades és informar a les noves generacions sobre els riscos que corren a l'hora d'utilitzar internet i les xarxes socials.

Ha assenyalat que el principal problema en el cas dels adolescents és la inconsciència, ja que "poden fer mal sense ser conscients que ho fan" perquè no tenen en compte la transcendència de la informació a la xarxa.

Ha explicat que es pot incórrer en delictes contra la pròpia imatge, contra la intimitat de les persones, persecució sexual i pornografia infantil, entre d'altres, i que els motius poden ser de caràcter sexual, econòmic o simplement per fer mal a una altra persona.

Rusca ha celebrat que tant els Mossos d'Esquadra com la Policia Nacional i la Guàrdia Civil tenen equips molt professionals per lluitar contra aquest tipus de delictes, i que les administracions també han dedicat mitjans, tot i que encara s'haurien de dedicar més.