L'Hospital Vall d'Hebron liderarà un projecte per canviar el model actual d'assajos clínics

Publicat 18/12/2019 16:05:00CET
Joan Genescà i Joan X. Comella durant roda de premsa.
VALL D'HEBRON

Més de 30 institucions líders mundials s'uniran per donar forma a un nou model

BARCELONA, 18 des. (EUROPA PRESS) -

L'Hospital Vall d'Hebron i la farmacèutica Janssen lideraran un projecte format per 36 institucions líders mundials, creat per canviar el model actual d'assajos clínics amb l'objectiu de desenvolupar medicaments més ràpidament, ha informat l'hospital aquest dimecres en un comunicat.

El projecte, denominat EU-PEARL (EU Patient-Centric Clinical Trial Platforms), és una aliança públicoprivada que pretén dissenyar "una plataforma d'investigació integrada i centrada en el pacient" per al desenvolupament de nous medicaments a Europa.

Els integrants del projecte tenen com a objectiu allunyar-se del model actual en el qual "només es testa un sol compost en cada assaig", a través d'un nou model col·laboratiu que comptarà amb la participació de múltiples empreses, cosa que permetrà l'avaluació simultània de diferents tractaments.

També pretén dissenyar assajos clínics "més amigables" per al pacient, tant pel disseny com per la metodologia i centrats en els resultats.

El projecte, que comptarà amb un pressupost total de 26 milions d'euros --finançats per la Innovative Medicines Initiative-- se centrarà en primer lloc en quatre malalties i es calcula que la durada serà d'aproximadament 42 mesos.