Publicat 6/7/2020 18:27:31 +02:00CET

L'Hospital de Sant Pau aparta un metge per gravar una pacient despullada

BARCELONA, 6 jul. (EUROPA PRESS) -

L'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona ha retirat un metge de les seves funcions al centre després de gravar en vídeo una pacient despullada a qui va fer creure que participava en un estudi que ha resultat ser fals.

Segons ha avançat el diari 'Ara' i han informat fonts de l'hospital a Europa Press, es tracta d'un resident de primer any que depèn de la unitat docent de l'atenció primària Dreta de l'Eixample de Barcelona.

El metge tenia una càmera amagada en un racó de la consulta i "no va demanar el consentiment" per escrit de la pacient --que es va dirigir al centre per fer-se una prova de tuberculosi-- per la seva participació i els drets d'imatge.

La pacient va preguntar a l'hospital el mateix dia de la visita per aquest treball i el centre va detectar que no hi havia cap estudi d'aquestes característiques en marxa.

A més de ser apartat de les seves funcions al centre hospitalari, el metge ha rebut una sanció en forma de falta "molt greu", que ara es troba en període d'al·legacions.