L'Hospital Parc Taulí de Sabadell fa la primera intervenció de neurocirurgia amb tecnologia 3D

Publicat 29/10/2019 18:14:22CET
Hospital Parc Taulí de Sabadell.
WIKIPEDIA - Archivo

SABADELL (BARCELONA), 29 oct. (EUROPA PRESS) -

L'Hospital Parc Taulí de Sabadell (Barcelona) ha practicat la primera intervenció de neurocirurgia amb tecnologia 3D en un pacient de 70 anys afectat per un tumor al crani, amb pèrdua de visió i una deformació ocular a causa del tumor.

L'operació, que ha acabat amb èxit, ha consistit en una resecció tumoral i la reconstrucció posterior de la part nasal amb una placa de titani, segons ha informat el centre sanitari aquest dimarts en un comunicat.

S'ha desenvolupat amb imatges bidimensionals del TAC per fer la reconstrucció en 3D del tumor i de les estructures cranials que l'envolten, que han servit de guia per facilitar les diferents fases de la intervenció.

Hi ha participat un equip format per cirurgians, maxil·lofacials, neurocirurgià, otorrinolaringòlegs i la col·laboració de l'equip de laboratori de 3D.

Aquest tipus d'actuacions comporten un estalvi de temps de quiròfan, es poden prevere amb temps possibles complicacions i es pot planificar el tipus de reconstrucció que es farà en acabar la resecció del tumor, i a més la recuperació postoperatòria és més ràpida.

El laboratori de 3D del Taulí fa tres anys que està en funcionament i ha dut a terme més de 160 intervencions quirúrgiques, de les quals el 95% han estat de cirurgia ortopèdica i traumatologia (COT).