Actualitzat 24/05/2017 19:20

L'Hospital de Mataró aconsegueix connectar una pròtesi directament a un fèmur amputat

L'Hospital de Mataró connecta una pròtesi directament a un fèmur amputat
HOSPITAL DE MATARÓ

BARCELONA, 24 maig (EUROPA PRESS) -

Un equip multidisciplinari de l'Hospital de Mataró (Barcelona) ha realitzat una tècnica quirúrgica pionera que ha permès connectar directament una pròtesi a un fèmur amputat, ha informat aquest dimecres el centre hospitalari en un comunicat.

Així, ha finalitzat "amb èxit" la primera fase de l'assaig clínic d'un tipus d'implant --anomenat 'Keep Walking'-- ideat per l'Hospital de Mataró per a persones amb la cama amputada per sobre del genoll, que és el tipus d'amputació més freqüent i també la que porta més problemes.

Aquesta innovadora tècnica permet que els pacients caminin un 25% més, l'índex de dolor es redueix del 2,6 al 0,4 --segons l'escala EVA--, i augmenta un 25% el nombre d'hores d'ús de la pròtesi externa.

Ara començarà la segona fase de l'assaig clínic, que es dirigeix el 30% dels pacients als quals la nova pròtesi els provoca nafres i consistirà a realitzar una segona cirurgia per posar un cargol que evita la necessitat de l'encaix --que és la funda en forma de cama--.

Aquest nou dispositiu, desenvolupat al costat de l'empresa Tequir, permet que les persones amb una cama amputada a l'altura del fèmur puguin recolzar el pes de la cama afectada, facilitant la seva mobilitat, autonomia i qualitat de vida, la qual cosa fins ara no podien fer per dolor i incomoditat, ja que s'utilitzava una pròtesi provisional.

Un total de 29 pacients de tot l'Estat d'entre 30 i 87 anys s'han beneficiat de la primera part de la investigació --21 de l'hospital de Mataró, tres de l'Hospital La Fe de València, dues del Virgen de la Macarena, dues de La Nuestra Señora de Candelaria de Tenerife i una de l'Hospital Virgen del Rocío--.

Als països desenvolupats, entre el 80% i el 90% de les persones amb amputacions en el fèmur són conseqüència de malalties vasculars, com la diabetis, però també es donen casos d'accidents de trànsit o de càncer.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés