Publicat 08/05/2015 12:51

L'Hospital del Mar reuneix els màxims experts en cirurgia d'epilèpsia

El Hospital del Mar reúne a los máximos expertos en cirugía de epilepsia
HOSPITAL DEL MAR

BARCELONA, 8 maig (EUROPA PRESS) -

L'Hospital del Mar de Barcelona acull aquest divendres i dissabte el III Simposi Internacional de Cirurgia de l'Epilèpsia, que reuneix els màxims experts en cirurgia d'epilèpsia per discutir els casos més complexos.

L'organitzador de la trobada, Rodrigo Rocamora, dirigeix la Unitat d'Epilèpsia de l'hospital, centre de referència i pioner estatal reconegut per al tractament dels casos més complexos d'epilèpsia que no responen al tractament i que requereixen cirurgia, ha informat en un comunicat.

El simposi es divideix en dues parts molt diferenciades: una reunió científica d'alt nivell aquest divendres, per discutir casos altament complexos de pacients de tot Espanya que es podrien resoldre amb la tècnica de l'estereoelectroencefalografia (SEEG), i sessions d'actualització dissabte.

L'epilèpsia és un trastorn neurològic que afecta unes 450.000 persones a Espanya, aproximadament un 1% de la població, i les crisis epilèptiques no es poden controlar amb el tractament mèdic anticonvulsiu en un terç dels casos.

És llavors quan l'epilèpsia s'anomena refractària, una afecció que provoca una reducció de la qualitat de vida i un gran risc de patir complicacions greus, i que es podria tractar amb cirurgia.

30 CIRURGIES A L'ANY

Actualment, a la Unitat d'Epilèpsia de l'Hospital del Mar s'indiquen més de 30 cirurgies d'epilèpsia a l'any, fet que el converteix en un dels centres amb més activitat quirúrgica en aquest camp a Espanya.

"Som el primer centre a Espanya que ha portat a terme cirurgia de l'epilèpsia amb un robot anomenat 'ROSA'", una nova tecnologia que permet utilitzar la SEEG, que consisteix a implantar múltiples elèctrodes intracerebrals per registrar les crisis epilèptiques i estudiar els seus focus.

Amb aquesta tècnica es pot veure quina proximitat hi ha entre els focus epilèptics a tractar quirúrgicament i les àrees responsables de les diferents funcions cerebrals, fet que permet dissenyar la intervenció quirúrgica a mida.

Gràcies a aquesta tecnologia s'ha aconseguit incrementar considerablement la precisió i l'eficàcia de les intervencions per extirpar del cervell el focus on s'originen les descàrregues elèctriques que provoquen les crisis epilèptiques.

"A més, hem aconseguit reduir la durada de la intervenció de vuit hores a només dues", facilitant així la tasca dels cirurgians, reduint el risc de complicacions i afavorint una ràpida recuperació del malalt, ha explicat Rocamora.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés