Publicat 27/09/2021 17:43CET

L'Hospital Clínic fa més de 500 cirurgies amb una tècnica indicada per al càncer de recte

Professionals de l'Hospital Clínic de Barcelona utilitzen la tècnica TaTME
HOSPITAL CLÍNIC

BARCELONA, 27 set. (EUROPA PRESS) -

L'Hospital Clínic de Barcelona ha dut a terme més de 500 cirurgies amb la tècnica TaTME o escissió mesorectal total transanal, una de "les millors opcions de tractament" per als pacients amb càncer de recte i, segons l'hospital, la tècnica més avançada que existeix per a aquesta i altres patologies en les quals es pot aplicar.

Es tracta d'una tècnica "complexa i nova", mínimament invasiva, que s'aplica de manera híbrida, mitjançant la combinació de la resecció per laparoscòpia a través de l'abdomen amb la resecció via transanal i augmenta la precisió en el procés quirúrgic, informa l'hospital en un comunicat.

Com que és mínimament invasiva redueix el trauma quirúrgic del pacient, disminueix les complicacions i infeccions i el temps d'ingrés a l'hospital, per la qual cosa els pacients es poden incorporar abans a la seva vida quotidiana amb una "millora en l'estètica de la cicatriu quirúrgica".

De fet, aconsegueix reduir un 50% el temps de la intervenció quirúrgica, l'estada hospitalària i les complicacions postoperatòries com ara infeccions; i també evita que el pacient hagi de portar la bossa d'excrements.

Les patologies en les quals està indicat utilitzar el TaTME són càncer de recte, malaltia inflamatòria intestinal, estenosis rectals, fístules complexes, incontinència fecal, poliposis adenomatosa familiar, proctitis per radiació, necessitat de treure el monyó rectal després d'un Hartmann, reconstrucció de Hartmann, complicacions postoperatòries i recurrències.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés