Publicat 20/5/2014 11:34:54 +02:00CET

L'Hospital de Bellvitge opera mitjançant cirurgia ambulatòria el 60% de les lesions de tiroide

 Hospital de Bellvitge
Hospital de Bellvitge

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 20 maig (EUROPA PRESS) -

L'Hospital de Bellvitge ha implantat una tècnica quirúrgica que permet tractar al 60% dels pacients amb lesió de tiroide de manera ambulatòria, de manera que reben l'alta el mateix dia de l'operació.

Segons informa el centre sanitari, Bellvitge és el primer hospital de Catalunya i dels pocs d'Espanya que opera de manera ambulatòria als pacients als qui cal sotmetre a una hemitiroidectomia, que implica extreure la meitat de la tiroide.

El 60% dels pacients amb lesió de tiroide se sotmeten a cirurgia ambulatòria a l'Hospital de Bellvitge i poden tornar al seu domicili després d'estar unes sis hores en observació.

La taxa de complicacions d'aquests malalts és menor a l'1%, generalment a causa d'una hemorràgia produïda durant les primeres hores després de la intervenció.

Segons el doctor Pablo Moreno, cap de secció de la Unitat de Cirurgia Endocrina de l'Hospital de Bellvitge, "l'èxit del tractament ambulatori recau fonamentalment en la realització d'una bona valoració preoperatòria del pacient per poder fer una selecció adequada dels candidats".

En un comunicat, l'Hospital de Bellvitge destaca que un dels avantatges de practicar cirurgia ambulatòria en el tractament de lesions tiroïdals és la poca alteració que aquesta suposa en la vida dels malalts.

La tècnica utilitzada és mínimament invasiva, fet que permet que les incisions siguin d'entre 2 i 3 centímetres, amb una cicatriu poc dolorosa, que crea en el pacient una millor sensació de benestar amb un grau de satisfacció molt elevat.