Publicat 19/11/2019 12:15:31 +01:00CET

L'Hospital de Bellvitge fa les primeres cirurgies de columna a les noves sales d'operacions híbrides

Imagen de 'Operation Life', el docurreality que se adentra en el quirófano

BARCELONA, 19 Nov. (EUROPA PRESS) -

El Servei de Neurocirugia de l'Hospital Universitari de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), ha començat a fer les primeres intervencions de columna vertebral a les sales d'operacions híbrides habilitades al nou bloc quirúrgic.

La sala compta amb un TC intraoperatori, que permet als cirurgians disposar d'imatges en temps real i associades a sistemes de navegació de la zona que hi han d'intervenir, amb el qual obtenen més precisió en les intervencions extremadament complexes, com per exemple les reseccions de tumors vertebrals o grans deformitats vertebrals, ha informat aquest dimarts l'hospital.

La navegació intraoperatòria facilita la presa de decisions informades durant els procediments i assegura la màxima precisió en la localització i tractament de la lesió, i, per exemple, es pot veure tridimensionalment on se situen els implants que fixen l'esquena, cosa que contribueix a l'èxit de la intervenció i a reduir complicacions postoperatoris.

El TC intraoperatori també permet fer una tomografia immediatament després de la intervenció, sense treure el pacient de la sala, per comprovar que no queden restes del tumor i, d'aquesta manera, els equips de cirurgia s'asseguren que han extret el tumor completament i eviten reintervencions.

El nou bloc quirúrgic de Bellvitge compta amb un global de 31 sales, de les quals tres són híbrides, i es tracta de l'únic hospital d'Espanya amb tres equipaments d'aquest tipus, que permeten fer en una mateixa sala la intervenció i les proves d'imatge i una d'elles es destina en exclusiva a la cirurgia de columna.