Publicat 4/10/2019 13:54:12 +02:00CET

L'Hospital de Bellvitge fa les primeres cirurgies de canvi de sexe

'Operation Live', el docurreality que se adentra en el quirófano, este domingo en ATRESplayer Premium
ATRESMEDIA

L'HOSPITALET (BARCELONA), 4 oct. (EUROPA PRESS) -

L'Hospital de Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) ha fet aquesta setmana les dues primeres cirurgies de canvi de sexe i les pacients evolucionen favorablement i seran donades d'alta d'aquí uns dies, ha informat el centre aquest divendres en un comunicat.

Les intervencions han anat a càrrec d'una unitat multidisciplinària amb experiència reconeguda en el camp de la cirurgia genital complexa, un model pioner a Espanya que compta amb la participació de professionals dels serveis d'Urologia, Cirurgia Plàstica i Reparadora i Ginecologia, entre d'altres.

Les primeres intervencions han estat dues vaginoplàsties de dones trans que han volgut feminitzar els seus genitals, si bé l'hospital està preparat per efectuar tant cirurgies per a la feminització corporal --vaginoplàstia, penectomia, orquiectomia, clitoriplàstia i vulvoplàstia-- com les cirurgies per a la masculinització --vaginectomia, faloplàstia--.

Bellvitge és un dels hospitals designats pel Servei Català de la Salut (CatSalut) com un centre de referència per a l'atenció quirúrgica a les persones trans, després de l'Hospital Clínic de Barcelona.

Fins ara, les operacions de reassignació sexual a persones trans només es feien a l'Hospital Clínic de Barcelona, i després d'unes directrius també es poden efectuar a l'Hospital de Bellvitge i l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Barcelona).

La consellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar a l'abril una llista única a Catalunya per fer aquestes intervencions, i també va informar que Salut doblarà el pressupost, cosa que permetrà passar de 30 a 70 intervencions anuals, i incrementar l'accessibilitat de manera clara per a les persones que estan esperant aquest tipus d'operació.