L'Hospital de Bellvitge capitaneja l'aplicació de cors mecànics de llarga durada a l'Estat

L'Hospital de Bellvitge capitanea l'aplicació de cors mecànics de llarga
HOSPITAL DE BELLVITGE
Publicat 15/3/2019 12:10:52CET

BARCELONA, 15 Març (EUROPA PRESS) -

L'Hospital de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), va implantar sis dels 35 cors mecànics de llarga durada col·locats a tot l'Estat el 2018, per la qual cosa es va convertir per segon any consecutiu en el centre amb més activitat en aquest àmbit del territori.

L'Àrea del Cor de l'Hospital de Bellvitge és, des de fa anys, pionera i impulsora en l'ús i la col·locació de dispositius mecànics d'assistència ventricular --fet pel qual li han concedit el SEC-Excel·lent de la Societat Espanyola de Cardiologia--, en trasplantaments de cor i en el tractament d'insuficiències cardíaques.

Els cors mecànics de llarga durada es fan servir en pacients que es troben esperant un trasplantament de cor o pels quals el trasplantament resulta insuficient i recorren a l'assistència ventricular com a teràpia definitiva.

Es tracta de bombes de flux continu molt sofisticades que es col·loquen a la cavitat toràcica i que es connecten a unes bateries i a un monitor externs perquè el pacient pugui controlar regularment la seva activitat cardíaca. Dels 20 col·locats a Bellvitge durant els darrers quatre anys, el 90% han donat molt bon resultat.

Així mateix, l'hospital també va col·locar 56 assistències circulatòries mecàniques de curta durada durant el 2018, que s'empren per regular la insuficiència cardíaca, com a màxim durant un mes, d'aquells pacients que arriben en un estat molt greu i això permet hospitalitzar-los.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.