Publicat 15/3/2019 12:10:52 +01:00CET

L'Hospital de Bellvitge capitaneja l'aplicació de cors mecnics de llarga durada a l'Estat

L'Hospital de Bellvitge capitanea l'aplicació de cors mecnics de llarga
HOSPITAL DE BELLVITGE

BARCELONA, 15 mar� (EUROPA PRESS) -

L'Hospital de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), va implantar sis dels 35 cors mecnics de llarga durada collocats a tot l'Estat el 2018, per la qual cosa es va convertir per segon any consecutiu en el centre amb més activitat en aquest mbit del territori.

L'rea del Cor de l'Hospital de Bellvitge és, des de fa anys, pionera i impulsora en l'ús i la collocació de dispositius mecnics d'assistncia ventricular --fet pel qual li han concedit el SEC-Excellent de la Societat Espanyola de Cardiologia--, en trasplantaments de cor i en el tractament d'insuficincies cardíaques.

Els cors mecnics de llarga durada es fan servir en pacients que es troben esperant un trasplantament de cor o pels quals el trasplantament resulta insuficient i recorren a l'assistncia ventricular com a terpia definitiva.

Es tracta de bombes de flux continu molt sofisticades que es colloquen a la cavitat torcica i que es connecten a unes bateries i a un monitor externs perqu el pacient pugui controlar regularment la seva activitat cardíaca. Dels 20 collocats a Bellvitge durant els darrers quatre anys, el 90% han donat molt bon resultat.

Així mateix, l'hospital també va collocar 56 assistncies circulatries mecniques de curta durada durant el 2018, que s'empren per regular la insuficincia cardíaca, com a mxim durant un mes, d'aquells pacients que arriben en un estat molt greu i aix permet hospitalitzar-los.

el més llegit

 1. 1

  Lleida demana al Govern que traslladi a Sánchez la seva petició de regularitzar a persones sense papers

 2. 2

  L'Ajuntament de Barcelona impulsa un model híbrid de lloguer i masoveria per a veïns

 3. 3

  AMP.- Coronavirus.- El 83% de les residències de Girona no tenen casos confirmats ni sospitosos

 4. 4

  Coronavirus.- Barcelona, la seva àrea metropolitana i Lleida passen a fase 2 de desconfinament

 5. 5

  Plasticband assessora més de 200 empreses per transportar productes amb seguretat