L'explosió a l'empresa química de Tarragona es va produir en un reactor

Publicat 15/1/2020 10:57:24CET
El conseller d'Interior, Miquel Buch (arxiu)
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Buch destaca que l'extinció "evoluciona favorablement"

TARRAGONA, 15 gen. (EUROPA PRESS) -

L'explosió a l'empresa química Iqoxe al polígon sud de la Canonja, a Tarragona, es va produir en un reactor que posteriorment va afectar una cisterna propera, ha explicat aquest dimecres el cap operatiu dels Bombers de la Generalitat a Tarragona, Albert Ventosa.

En declaracions als mitjans des del centre de comandament avançat, Ventosa ha detallat que el reactor és "el recipient en què els productes químics reaccionen per formar el producte final".

El matí d'aquest dimecres, els efectius dels Bombers continuen treballant en la combustió al tanc d'òxid d'etilè de manera "controlada", injectant nitrogen i controlant la longitud de la flama perquè no afecti l'exterior.

En la mateixa compareixença, el conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha assegurat que l'extinció de l'incendi "evoluciona favorablement" i que l'estratègia s'està complint.

"Encara hi ha un producte que està combustionant i requereix refredament i no podem donar la situació per tancada", ha valorat el conseller, que ha afegit que el nivell de perillositat baixa a mesura que avancen les hores.

Buch ha indicat, no obstant això, que es manté una "zona de precaució" que afecta set empreses de l'entorn, que continuen tancades.

Ventosa, per la seva banda, ha assenyalat que de moment no es coneixen les causes de l'explosió perquè ara els efectius estan prioritzant les tasques d'extinció.

Contador