Publicat 9/7/2020 13:41:27 +02:00CET

L'examen d'història de selectivitat pregunta sobre el franquisme i la Mancomunitat

Estudiants de batxillerat abans de començar els exàmens de les proves d'accés a la universitat (PAU), al Campus Ciutadella a Barcelona, Catalunya (Espanya), 7 de juliol del 2020
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 9 jul. (EUROPA PRESS) -

L'examen d'història de les proves d'accés a la universitat (PAU) a Catalunya ha inclòs aquest dijous preguntes sobre la Segona República, el decret de col·lectivització d'empreses de la Generalitat el 1936 i la guerra civil, el franquisme i la Mancomunitat de Catalunya.

Els estudiants podien triar dos dels quatre exercicis que s'han proposat, i en cadascun hi havia diverses preguntes sobre una estadística, un text o una imatge.

El primer dels exercicis parlava sobre la reforma militar de Manuel Azaña, amb dades de generals, caps i oficials entre el 1931 i 1932, a més de preguntes sobre les reformes durant el primer bienni de la Segona República i el 'bienni negre'.

El segon dels exercicis girava al voltant del decret de col·lectivització de la Generalitat del 1936 i preguntes sobre l'esclat de la Guerra Civil Espanyola, la violència i el Comitè de Milícies Antifeixistes, així com sobre els Fets de maig del 1937.

El tercer ha preguntat sobre la Mancomunitat de Catalunya, la vida política entre el 1901 i 1914 i els dirigents catalanistes més destacats d'aquell període, i el quart versava sobre el franquisme, a partir d'una pesseta del 1947, en la qual es feia preguntes sobre els suports que va tenir i les lleis que va promulgar fins el 1947 i l'oposició que va tenir fins al seu final.