Publicat 12/6/2019 12:27:44CET

L'examen de Castellà de les PAU inclou un text de Borges

EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 Juny (EUROPA PRESS) -

L'examen de Llengua castellana i literatura, el primer de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) a Catalunya, ha inclòs aquest dimecres un fragment d''El libro de arena' de Jorge Luis Borges, i un article periodístic que aborda l'elecció d'una carrera universitària, opció que han triat la majoria dels estudiants.

L'opció A incloïa el fragment del llibre de Borges, sobre el qual calia contestar diverses preguntes; qüestions sobre les lectures obligatòries 'Los niños tontos', d'Ana María Matute, i 'Antología de la poesía española del siglo XX' --sobre Pedro Salinas i Luis Cernuda--, i la redacció d'un text descriptiu sobre les possibilitats que ofereixen les xarxes socials per mostrar aspectes de la vida.

L'opció B estava conformada per un article periodístic de Lola Pons, publicat en el diari 'El País' sota el títol 'Lo que nadie quiere', en què plasma l'elecció vocacional d'una carrera universitària, sobre el qual els alumnes havien de fer un resum i contestar un seguit de preguntes.

Aquesta opció es completava amb les qüestions referides a les dues lectures obligatòries, en aquest cas les de l'antologia poètica sobre Blas de Otero, i la redacció d'un text argumentatiu sobre l'elecció per motius vocacionals de les carreres universitàries.

TENDÈNCIA PER L'OPCIÓ B

Diversos estudiants que han estat consultats a la sortida de l'examen han assegurat que han optat per l'opció B tant per l'expressió escrita com per les preguntes referents a les lectures obligatòries, i han remarcat que no han vist complicada la prova.

Una professora de Llengua i literatura castellana, Herminia Meoro, ha subratllat que "a primera vista sembla senzill" l'examen, sense res que estigués fora de temari, i ha incidit que el text de Borges és més complicat que l'article periodístic.

Un dels estudiants que ha optat per l'opció A, en la qual figurava el text de Borges, ha explicat que s'ha decantat per aquesta opció per la redacció, i ha considerat que li ha semblat una prova més fàcil que altres anys.

El president d'un dels tribunals a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) Antoni Luna ha explicat que les PAU han començat amb normalitat, amb les habituals últimes corredisses per la manca d'exemplars en algun tribunal o algun estudiant que fa tard.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.