Publicat 19/8/2019 18:14:06 +02:00CET

Lex Ànima alerta de maltractament a gats i la desaparició d'una quinzena a Riumors (Girona)

Gat ferit a Riumors (Girona).
LEX ÀNIMA

GIRONA, 19 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Associació per a l'Ètica i el Pogrés en el Tracte als Animals (Lex Ànima) ha alertat aquest dilluns que des de fa dos mesos s'estan maltractant gats a Riumors (Girona) i que n'han desaparegut una quinzena.

En un comunicat aquest dilluns, Lex Ànima ha informat que han aparegut gats amb lesions, ferides i talls en diferents parts del cos, i que els desapareguts vivien en colònies controlades per cuidadors.

Un dels gats ferits ha hagut de ser operat perquè li havien fet ferides profundes i tenia diversos músculs partits, la qual cosa podria haver estat provocada per paranys posats per caçar animals "de manera indiscriminada".

Lex Ànima ha demanat formalment a l'Ajuntament de Riumors, Agents Rurals i al Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil que obrin una investigació per descobrir els autors dels maltractaments i les desaparicions.

Ha detallat que ha mantingut contactes durant els darrers dies amb l'alcalde de Riumors, Josep Maria Padrosa, i que ha mostrat la seva predisposició per aclarir els fets.

L'associació ha remarcat que aquests fets incompleixen l'ordenança municipal sobre la tinença d'animals domèstics de Riumors, el decret llei de Protecció dels Animals a Catalunya i el Codi Penal, que en l'article 337 estableix que aquest tipus d'actes poden ser castigats amb penes de fins a un any de presó.