Actualitzat 6/7/2020 13:14:57 +00:00 CET

L'estudi de seroprevalença conclou que el 5,2% dels espanyols ha patit la covid-19

29 April 2020, Iran, Teheran: A lab technician works on samples for Coronavirus (COVID-19). Photo: Rouzbeh Fouladi/ZUMA Wire/dpa
Rouzbeh Fouladi/ZUMA Wire/dpa - Archivo

MADRID, 6 jul. (EUROPA PRESS) -

L'estudi de seroprevalença que ha elaborat el Ministeri Sanitat juntament amb l'Institut de Salut Carlos III (ISCIII) i l'Institut Nacional d'Estadística (INE), amb la col·laboració de les comunitats, ha conclòs que el 5,2 per cent de la població espanyola ha superat la covid-19, malaltia que provoca el nou coronavirus, i presenta anticossos IgG.

L'objectiu del treball, que va començar el 27 d'abril i s'ha fet en tres onades, ha estat estimar la prevalença d'infecció del nou coronavirus a Espanya a partir dels anticossos contra el virus per comunitats, províncies, edat i sexe d'un total 68.296 persones a les quals se'ls ha convidat a participar per telèfon.

A més, s'han fet 196.661 tests i s'han recollit 174.306 mostres de sang. "És un estudi únic al món i així ho ha reconegut l'àmbit científic i diversos organismes internacionals de salut pública", ha dit la directora de l'Institut de Salut Carlos III, Raquel Yotti, que ha informat que en un article d'aquest dilluns a 'The Lancet' s'han presentat les dades de la primera onada i una anàlisi detallada que posa de manifest la "qualitat, rigor metodològic i validesa dels resultats".

Així mateix, la directora del Centre Nacional d'Epidemiologia, Marina Pollán, ha informat que entre els professionals sanitaris, tant els que treballen en centres sanitaris com residències, la taxa de prevalença d'anticossos és del 10 per cent.