'L'esperit del temps' de Martí Domínguez, Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l'Any

Publicat 10/2/2020 22:29:48CET
El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, juntament amb el guanyador del premi Òmnium a la Millor Novel·la de l'Any Martí Domínguez
ÒMNIUM

Jordi Cuixart: "La resposta a la repressió és més compromís amb la cultura i la llibertat"

BARCELONA, 10 febr. (EUROPA PRESS) -

La novel·la de Martí Domínguez 'L'esperit del temps' és la guanyadora de la tercera edició del premi Òmnium a la Millor Novel·la de l'Any, ha informat l'organització en un comunicat aquest dilluns.

L'escriptor valencià ha agraït el premi i ha aclarit que és "pura ficció, malgrat que molts dels personatges prenguin el nom de persones que van existir realment".

L'autor ha explicat que ha escrit aquesta novel·la amb l'objectiu "d'alertar de l'arribada de la ultradreta en tants països del món, entre ells Espanya", i també ha destacat el compromís d'Òmnium amb la literatura catalana.

El premiat, que rebrà 20.000 euros directes i 5.000 més per a la promoció, ha rebut el premi de mans del vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, que ha desitjat que sigui l'última edició sense el president de l'entitat, Jordi Cuixart, empresonat pel procés independentista.

Cuixart, a través d'una carta, ha felicitat els finalistes, ha assegurat que "la resposta a la repressió és més compromís amb la cultura i la llibertat" i s'ha mostrat orgullós de veure créixer aquest guardó.

Contador