Publicat 11/03/2020 13:51

L'església catalana reivindica el seu patrimoni amb una agenda amb més de 30 activitats per al 2020

La Sagrada Família de Gaudí.
www.sobi.irg - Archivo

Bisbats i parrquies han invertit prop de 30 milions en la restauració en tres anys

BARCELONA, 11 març (EUROPA PRESS) -

L'església catalana ha mostrat unitat aquest dimecres en la iniciativa 'Catalonia Sacra' amb una agenda per al 2020 amb més de trenta activitats per reivindicar "el patrimoni material i espiritual eclesistic a Catalunya".

El director del Secretariat Interdioces per a la Conservació del Patrimoni Artístic Sacre (Sicpas), Josep Maria Riba; el president de la fundació Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família, Esteve Camps; el bisbe de Girona i president del Sicpas, Francesc Pardo; el coordinador de 'Catalonia Sacra', Dani Font; i la membre de la Facultat Antoni Gaudí d'histria, arqueologia i arts cristianes, Maria Garganté, han presentat la iniciativa en roda de premsa.

Concerts, visites guiades, representacions teatrals i actes litúrgics vertebren una agenda que comena aquest dissabte i s'allargar fins el novembre d'aquest any, "una campanya d'activitats setmanals per veure les meravelles patrimonials que hi ha Catalunya", ha detallat Font.

Entre les propostes per al 2020 destaquen la mostra de detalls de les catedrals, l'estudi d'obres eclesistiques, descobrir esglésies desconegudes, a més de festes i cerimnies que, segons Font, són "el patrimoni viu".

Garganté ha assegurat que 'Catalonia Sacra' és un "model exemplar de coordinació de les diferents dicesis de Catalunya", que a través de la programació anual reivindica el patrimoni dels deu bisbats catalans i les prop de 4.000 esglésies.

També s'ha presentat la inversió de prop de 30 milions d'euros que els bisbats i les parrquies han fet aquests darrers tres anys per a la restauració i conservació dels "equipaments eclesistics amb valor cultural", ha explicat Pardo.

ACOSTAR L'ESGLÉSIA A LA GENT

Font ha assegurat que 'Catalonia Sacra' té dos objectius: d'una banda donar a conixer i fer lluir els valors patrimonials de l'església, de l'altra, impulsar una dinmica que permeti "acostar l'església a la gent per activar una dinmica econmica".

Així mateix, Camps ha subratllat que l'església és "un factor d'atracció de visitants importantíssim", ha recordat que una de cada tres persones que visita Barcelona aposta per edificis del patrimoni eclesistic, i ha defensat que es pot extrapolar a tota la comunitat.

L'ESGLÉSIA I INTERNET

Font ha destacat la digitalització de l'església amb la iniciativa 'Esglésises de la xarxa', amb la voluntat d'atreure més gent, que es tracti millor als visitants i que tinguin més serveis, i evidenciar que "a les diferents esglésies de Catalunya les uneix la fe compartida de generacions de cristians catalans".

Una de les novetats de l'agenda 2020 del 'Catalonia Sacra' és que el sistema de reserva de places per a les diferents activitats es far únicament per via telemtica, per "reforar la digitalització de l'església", ha afegit.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés