Publicat 06/08/2019 11:31

L'escriptora Pilar Muñoz: "Les reflexions són bsiques, per l'entreteniment també"

Pilar Muñoz
PILAR MUÑOZ - Archivo

"Analitzar-ho tot ha resultat ser clau per a la meva carrera literria"

BARCELONA, 6 ago. (EUROPA PRESS) -

L'escriptora cordovesa de ficció intimista Pilar Muñoz ha reivindicat sobre la creació literria que "les reflexions són bsiques, per l'entreteniment també", ha dit aquest dimecres en una entrevista d'Europa Press.

Funcionria de l'Administració General de l'Estat, Muñoz va comenar a publicar amb 'Ellas también viven. Relatos de mujer' (Editorial Círculo Rojo), obra a la qual després van seguir tres novelles més: 'Los colores de una vida gris', '¿A qué llamas tú amor?' i 'Un café a las seis', entre d'altres.

En les seves novelles, mira d'abordar problemtiques socials, amor, relacions familiars, socials i conflictes personals, "tots ells integrats dins d'una trama que inclogui prou suspens i girs argumentals per enganxar i sorprendre el lector".

"PSICOLOGIA HUMANA"

L'autora, guanyadora del 5 Premi Literari d'Autors en castell d'Amazon amb 'Aquello que fuimos', ha destacat que l'atreuen les novelles de personatges, més que les novelles que se centren en el relat d'uns fets: "Em decanto per les histries en qu cobra una rellevncia especial la psicologia humana".

La seva font d'inspiració és la vida quotidiana, la societat actual, les persones que l'envolten i, sobretot, all que ha estat per a ella un focus de reflexió en algun moment de la vida: "Qüestionar i analitzar-ho tot des de diferents punts de vista ha resultat ser un factor clau per a la meva carrera literria".

Sobre el seu mtode d'escriptura ha explicat que sempre organitza l'estructura de tota la histria abans de comenar a escriure i només deixa la improvisació en els detalls més superflus.

CRITERI I INTERESSOS PROPIS

Per a l'autora, que ven els seus llibres a través de Kindle Direct Publishing (KDP), eina d'autopublicació d'Amazon Kindle, l'autopublicació dona a l'autor la possibilitat de mantenir el control de l'obra en tots els sentits: "Jo decideixo i actuo en tot moment segons el meu propi criteri i atenent els interessos que més em satisfan, ja siguin comercials o no".

"Decideixo qu escriure, com, a quin públic potencial encara que sigui minoritari vull dirigir la novella, el disseny de la portada, la data de publicació i el preu", ha expressat Muñoz, que també ha destacat que pot decidir qu vol fer amb la novella com i quan, a més d'obtenir més marge de benefici.

No obstant aix, ha esmentat com a inconvenients d'aquesta opció la distribució i l'accessibilitat de l'obra per part dels lectors, davant el fet que molts lectors continuen preferint el paper.

"És cert que gairebé totes aquestes novelles poden adquirir-se en plataformes en línia grcies a la impressió sota demanda, per cal admetre que la reticncia a comprar per Internet continua sent considerable", ha descrit.

"DUES VIES COMPATIBLES"

No obstant aix, ha defensat que no són sistemes excloents de publicació, sinó que "són dues vies perfectament vlides i compatibles"; i de fet assegura que cada vegada hi ha més escriptors que compaginen l'autopublicació amb la publicació convencional.

Per a ella, les editorials atenen uns criteris concrets a l'hora d'incloure una novella en el seu catleg editorial, i el fet que una obra sigui rebutjada no implica que no tingui qualitat, sinó que "pot no estar dins del seu estil narratiu, de la seva línia temtica o, simplement, no ser prou comercial".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés