L'escriptora Blanca Miosi: "La novel·la històrica afegeix valor al que s'explica"

Publicat 13/8/2019 15:36:39CET
L'escriptora Blanca Miosi: "La novel·la històrica afegeix valor al que s'explica" (arxiu)
BLANCA MIOSI - Archivo

Reivindica les històries plenes d'acció "que generen expectatives que el lector no preveu"

BARCELONA, 13 ago. (EUROPA PRESS) -

L'escriptora Blanca Miosi ha defensat aquest dimarts que "la novel·la històrica afegeix valor al que s'explica", i ha reivindicat que en gairebé totes les seves novel·les, que sumen un total de 17, inclou sempre un ingredient històric.

Sobre la perspectiva històrica de les seves històries, ha dit en una entrevista amb Europa Press: "Crec que enriqueix la lectura", i ha defensat el valor de llegir llibres per al creixement personal.

No obstant això, ha dit que el gènere en el qual se sent més còmode és el thriller, i aquelles històries plenes d'acció "que generen expectatives que el lector no preveu".

Filla de mare peruana i pare japonès, Miosi és autora d''El cóndor de la pluma dorada', que va quedar finalista en el concurs Yo escribo; mentre que la novel·la 'La Búsqueda', basada en la vida del seu marit --presoner supervivent del camp de concentració d'Auschwitz-- va ser guanyadora del Thriller Award 2007.

El 2009 va publicar amb l'Editorial Viceversa 'El legado' sobre una saga familiar basada en el personatge Erik Hanussen, considerat durant molts anys el millor vident de Berlín i conseller personal d'Adolf Hitler, mentre que va presentar amb Ediciones B 'El manuscrito', ara una trilogia publicada a través del braç editorial Amazon Publishing.

"VAIG VOLER-HO PROVAR I VAIG PUBLICAR"

L'autora va entrar en contacte amb Kindle Direct Publishing (KDP), eina d'autopublicació d'Amazon Kindle, el 2011: "Vaig veure l'article interessant d'un blog que relata l'experiència de l'autor a Amazon. Vaig voler-ho provar i vaig publicar una novel·la els drets en paper de la qual els tenia Roca Editorial, 'La Búsqueda'".

"En aquella època no constaven en el contracte els drets digitals. Un parell de mesos després vaig penjar 'El Manuscrito' i es va situar en el primer lloc de les llistes", ha relatat l'escriptora, que ha assegurat que totes dues novel·les van estar molt de temps en els primers llocs i li van obrir les portes d'Amazon.

Ara, l'autora també forma part del jurat del 6è Premi Literari d'Autors en castellà d'Amazon, i ha dit que, encara que queden uns dies per tancar, la diversitat de temes "és molt gran" perquè les bases no especifiquen el gènere que cal presentar, i tant pot ser ficció com no-ficció.

"Crec que en l'actualitat hi ha molts escriptors, especialment escriptores que es decanten per la novel·la romàntica i la novel·la negra", ha dit Miosi, que ha recordat que la guanyadora del premi anterior va ser Pilar Muñoz Álamo, amb una novel·la romàntica, però també han estat premiats escriptors de novel·la negra, de fantasia o d'aventura amarada d'humor com la de Jorge Magano, el guanyador del 1r Premi Literari Amazon.

PERSONATGES AMB LA BATUTA

Pel que fa a la creació literària, ha dit que el seu procés d'escriptura comença elaborant una mena de quadre de la història: "Sé de què ha d'anar i com ha d'acabar", ha explicat l'autora, que assegura que de vegades hi ha situacions imprevistes i d'altres són els mateixos personatges els qui porten la batuta.

No obstant això, ha concretat que el final ha de ser el que té pautat, de manera que la història sigui coherent: "No camina a la deriva. Quan això passa es nota".

Per escriure les seves novel·les, de vegades l'autora veu documentals que l'ajuden a solucionar alguns aspectes, i d'altres, com en el cas d''El rastreador', són les notícies les que li donen una idea: "Aquesta novel·la la vaig escriure pràcticament seguint els esdeveniments que anaven tenint lloc al món els anys 2014 i 2015".