Publicat 21/06/2015 10:29

L'Escola de Policia inclou la diversitat religiosa en la formació dels futurs agents

Enric Vendrell (UDC), dtor.De Asuntos Religiosos de la Generalitat
EUROPA PRESS

BARCELONA, 21 juny (EUROPA PRESS) -

L'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) inclou la diversitat religiosa en la formació de futurs Mossos d'Esquadra i policies locals en el Curs de Formació Bàsica Policial.

En una entrevista d'Europa Press, el director general d'Assumptes Religiosos, Enric Vendrell, ha assegurat que existeixen col·lectius dins de la funció pública on és "molt necessària" la formació en diversitat religiosa.

En una de les unitats formatives del curs a ISPC s'imparteix la diversitat cultural de la Catalunya actual en què reben informació sobre diferents col·lectius i sobre els delictes d'odi i discriminació, i en què es treballa també de manera transversal les religions.

A més, des d'aquest any s'ha inclòs una formació de dues hores obligatòria --fora de programa-- per als alumnes del Curs de Formació Bàsica Policial sobre assumptes religiosos que versa sobre les religions que conviuen a Catalunya i els extremismes religiosos.

CURSOS DE FUNCIONARIS

Ha remarcat que la Direcció General haurà fet fins a finals d'aquest any 30 cursos voluntaris de diversitat religiosa per a funcionaris que "donen una visió de conjunt", pel que hauran passat unes 600 persones l'últim any i mig.

En la seva voluntat de "posar a la vista i normalitzar" la diversitat religiosa catalana, la Generalitat ha actualitzat unes guies per a l'àmbit educatiu, hospitalari i penitenciari que es presentaran en sessions als professionals.

RELIGIÓ EN L'ENSENYAMENT

Vendrell ha recordat que el Baròmetre sobre diversitat religiosa que va publicar la Generalitat a l'abril mostra que els catalans no són proclius a una assignatura confessional a les escoles, però sí veuen necessària una formació sobre les diferents religions.

Ha considerat "molt necessari" que els alumnes coneguin la diversitat religiosa i que surtin de l'escola amb una formació del conjunt de les religions, que ajuden a entendre altres àmbits com la història de l'art o la literatura.

Enric Vendrell ha remarcat que el Govern treballa en una assignatura, optativa a la de religió confessional, de la qual els alumnes sortiran amb uns "coneixements mínims de les religions".

El febrer, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, a la presentació de la proposta dels nous currículums, ha assegurat que el de primària planteja un reforç de la cultura religiosa en l'assignatura alternativa a Religió 'Valors socials i cívics' per fomentar el coneixement de les diferents creences, una matèria que imparteixen els centres des del començament de l'actual curs a primer, tercer i cinquè.

A l'ESO, del que el currículum està encara pendent d'aprovació, ha remarcat que la matèria es preveu que es digui 'Cultura i valors ètics', i estarà articulada al voltant al pensament humanista i de base filosòfica.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés