Publicat 15/5/2019 20:13:21CET

L'escola concertada lamenta l'"electoralisme" de Colau amb l'educació

26M.- Colau vol que deu escoles concertades passin a ser públiques en el proper mandat
EUROPA PRESS

BARCELONA, 15 maig (EUROPA PRESS) -

Escola Concertada --formada per les quatre patronals de la concertada-- ha lamentat aquest dimecres que l'alcaldessa i candidata a la reelecció per BComú, Ada Colau, "faci electoralisme amb un tema tan important i sensible com és l'educació i en detriment dels centres concertats".

Ho ha dit en un comunicat després que Colau hagi apostat per impulsar un "pla de conversió" de deu centres educatius actualment concertats perquè passin a ser escola pública durant el proper mandat, per augmentar l'oferta pública a la ciutat, en un procés promogut des del diàleg i l'acord amb els centres.

L'escola concertada s'ha reivindicat com una entitat que presta el servei d'interès públic, ha lamentat la infrafinanciació, i ha dit que darrere dels centres "hi ha docents que promouen un projecte educatiu i uns pares que l'escullen".

Ha retret la "ingerència" de Colau i ha advocat per garantir el manteniment del projecte educatiu que, en el seu exercici de dret a elecció de centres, les famílies van triar en el moment de matricular els seus fills.

Les quatre entitats han reclamat que es respecti l'autonomia de centres, la voluntat de les famílies i la igualtat d'oportunitats per poder prestar un servei educatiu d'interès públic i de qualitat d'acord amb la Llei d'Educació de Catalunya (LEC).