Publicat 02/04/2014 15:25

El 2% de les visites a Psiquiatria de Bellvitge són adults amb trastorns d'autisme

 Hospital de Bellvitge
Hospital de Bellvitge

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 2 abr. (EUROPA PRESS) -

Més del 2% de les visites que cada any rep el servei de psiquiatria de l'Hospital de Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat correspon a persones adultes que pateixen un trastorn de l'espectre autista i que no havien estat diagnosticades en edat infantil.

Segons ha informat l'hospital, aquest centre sanitari és pioner a detectar pacients adults amb trastorn de l'espectre autista, una disfunció neurològica amb base genètica que es manifesta els primers anys de vida i que genera dificultats en la interacció social i la comunicació, però que, en alguns casos, passa desapercebuda per a la família i el pediatre.

La doctora Maria del Pino, psiquiatre de l'Hospital de Bellvitge, explica que "quan la persona amb autisme presenta un desenvolupament lingüístic aparentment normal i no té discapacitat intel·lectual, el diagnòstic es fa més difícil".

Així, les persones amb síndrome d'Asperger, un tipus d'autisme, poden estar molts anys sense ser diagnosticades o pensar que tenen trastorn obsessiu-compulsiu, ja que una de les característiques d'aquesta síndrome és la rigidesa comportamental i cognitiva i els interessos restringits.

"La contínua investigació dels trastorns de l'espectre autista ens ha permès prendre consciència que hi ha formes d'autisme que no són tan evidents i poden ser confoses amb altres trastorns, com el trastorn esquizoide de la personalitat, la psicosi inespecífica i el trastorn obsessiu-compulsiu", ha indicat la doctora Alonso.

Una vegada fet el diagnòstic del tipus de trastorn de l'espectre autista, el tractament en adults passa, en primer lloc, per la informació del pacient i dels seus familiars sobre les característiques d'aquesta malaltia, que actualment no té cura.

L'objectiu principal del tractament en persones adultes és pal·liar les carències que els pacients han tingut durant la seva vida fins a ser diagnosticades, reduir els comportaments inadaptats i promoure les habilitats socials.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés