Publicat 21/06/2021 18:45

Les variants britànica i sud-africana no produeixen més càrrega viral, segons un estudi

Arxiu - Recreació artística del virus SARS-CoV-2.
PIXABAY/CSIC

MADRID, 21 juny (EUROPA PRESS) -

Malgrat que les variants del SARS-CoV-2 B.1.1.7 (britnica) i B.1.351 (sud-africana) s'associen a una transmissió més elevada, els pacients amb aquestes variants no mostren evidncies de més crrega viral a les seves vies respiratries superiors, segons un estudi de l'Escola de Medicina Johns Hopkins (els Estats Units).

En el seu treball, els investigadors van estudiar les variants per avaluar si els pacients mostraven més crrega viral i, en conseqüncia, més excreció i transmissibilitat.

Les variants es van identificar mitjanant la seqüenciació del genoma complet. Els investigadors van utilitzar un gran conjunt de mostres per demostrar que la variant del Regne Unit constitua el 75 per cent dels virus que circulaven l'abril del 2021.

Els investigadors van comparar 134 mostres variants amb 126 mostres de control i, amb accés a la informació clínica dels pacients, van poder correlacionar les dades genmiques amb la malaltia i els resultats clínics.

Totes les mostres es van sotmetre a proves addicionals per determinar-ne la crrega viral. La informació es va associar amb l'estadi de la malaltia mitjanant l'observació dels dies posteriors a l'inici dels símptomes, la qual cosa va afegir claredat a l'hora de comparar la disseminació viral entre els grups.

"La raó per la qual aquestes variants mostren més transmissibilitat encara no est clara. No obstant aix, les nostres troballes van mostrar que els pacients infectats amb les variants són menys propensos a ser asimptomtics en comparació al grup de control. Tot i que els infectats amb les variants no tenien un risc més elevat de mort o d'ingrés en vigilncia intensiva, tenien més probabilitats de ser hospitalitzats", explica Adannaya Amadi, autor principal de l'estudi.

L'estudi es va dur a terme al laboratori d'investigació de la doctora Heba Mostafa a la Facultat de Medicina Johns Hopkins, que ha fet la seqüenciació del genoma complet del SARS-CoV-2 a gran escala per a l'estat de Maryland (els Estats Units) i ha aportat dades a les xifres de vigilncia nacionals disponibles al públic.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés