Actualitzat 25/05/2018 18:04 CET

Les universitats de la Xarxa Vives volen promoure la publicació científica en català

La UAB
UAB - Archivo

BARCELONA, 25 maig (EUROPA PRESS) -

Responsables de les editorials universitàries i dels serveis lingüístics de les universitats de la Xarxa Vives han acordat un pla d'acció per promoure la publicació científica en català, que representa en l'actualitat un 25% del total quan fa una dècada era del 40%.

Després de la Trobada Fòrum Vives de Serveis Lingüístics i Serveis de Publicacions aquest setmana a la Universitat d'Alacant, els assistents van presentar polítiques conjuntes per a la promoció de l'edició en català, ha informat aquest divendres la Xarxa Vives en un comunicat.

A la trobada es va constatar que en el 80% dels casos no existeix cap directriu ni pla d'acció comuna i que la col·laboració entre les dues àrees es redueix en la majoria de casos a l'assessorament lingüístic i a convocatòries puntuals d'ajudes i incentius a la publicació en català.

Van acordar un paquet d'accions com estudiar la convocatòria d'un programa anual d'ajudes i la coedició universitària de llibres científics en català.

Així mateix, estudiaran crear diferents guardons que reconeguin i promoguin la tasca i la qualitat de l'edició universitària, i és la primera vegada que dos òrgans de treball de la Xarxa Vives convenen dissenyar un pla d'acció conjunt i optimitzar esforços.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés