Publicat 26/07/2021 10:56CET

Les universitats catalanes podran tenir un 70% de presencialitat

Arxiu - Aula d'una universitat
GOVERN

Manté la mascareta obligatòria en interiors i recomana reunions telemàtiques

BARCELONA, 26 jul. (EUROPA PRESS) -

Les universitats catalanes podran començar el curs acadèmic 2021-2022 amb un màxim del 70% de presencialitat de l'aforament autoritzat als espais on es fan les activitats docents, sempre que l'evolució de la pandèmia ho permeti, segons el Pla sectorial d'universitats del Procicat.

Comptant que el context epidemiològic sigui favorable, en l'àmbit de les activitats docents universitàries, les pràctiques i les avaluacions continuaran sent presencials, ha informat aquest dilluns la Conselleria de Recerca i Universitats en un comunicat.

D'aquesta manera, el curs vinent manté un model híbrid de docència presencial i virtual com a conseqüència del "període d'excepcionalitat" de la crisi sanitària, però en què el grau de presencialitat serà superior al telemàtic, perquè passa del 50% al 70%.

El pla sectorial s'aplicarà a totes les universitats, centres adscrits, escoles de negocis i altres centres d'educació universitària, i correspondrà a cada universitat concretar les mesures previstes d'acord amb la seva autonomia acadèmica.

El pla preveu que les universitats puguin flexibilitzar i desenvolupar en format virtual, si encara és necessari, les activitats acadèmiques presencials, de formació contínua o les que s'adrecen a professionals.

En l'àmbit de la recerca i la transferència, també als laboratoris universitaris i serveis de suport i administració, s'habilita l'activitat presencial plena, sempre que es compleixin els aforaments vigents en cada moment.

MASCARETA OBLIGATÒRIA

El Govern ha assenyalat que la mascareta continuarà sent obligatòria a qualsevol espai interior on es facin les activitats docents o en espais de treball d'ús públic o oberts al públic, i encara es prioritza el rentat de mans i l'aplicació de gel hidroalcohòlic.

El pla manté la prohibició de beure directament de les fonts d'aigua i recorda la necessitat de disposar de contenidors específics als espais comuns per a la recollida de residus derivats de les mesures de protecció individual com mascaretes o guants.

Respecte a les reunions, el pla recomana que es facin de manera telemàtica sempre que sigui possible, especialment les que comporten desplaçaments, i que les que siguin presencials compleixin les mesures de prevenció.

El pla també incideix en la importància d'una bona ventilació per reduir el risc de contagi amb una ventilació creuada i contínua mitjançant portes i finestres, a més de ventilar les aules.

El Procicat recomana a les universitats, en vista de l'impacte en la salut, econòmic i social de la pandèmia, que desenvolupin actuacions de promoció de la salut i de suport emocional entre els seus col·lectius.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés