Les temperatures pugen aquest dimecres i hi haurà nuvolositat a Catalunya

Publicat 14/8/2019 11:13:01CET
Sol y nubes en Asturias.
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 14 ago. (EUROPA PRESS) -

Aquest dimecres estarà marcat per l'augment de les temperatures a gran part del país amb cels poc nuvolosos o clars, i únicament hi haurà nuvolositat a Galícia, Catalunya i Astúries durant les primeres hores del matí. Les temperatures se situaran prop dels 40ºC a Còrdova (38º), Sevilla (37º) i Badajoz (37º), entre d'altres, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

També augmentaran les màximes a l'altiplà nord mentre que al mediterrani no hi haurà gaires canvis. En general, l'AEMET preveu un ambient estable arreu del país. Les mínimes se situaran per sota dels 20 graus al centre peninsular mentre que al nord seran inferiors als 15 graus.

Arribaran nous sistemes frontals des de l'Atlàntic, que es notaran a Galícia durant la tarda però aquests fronts no seran gaire actius. Els cels s'esperen nuvolosos a l'extrem nord-est de Catalunya, amb possibilitat d'algun ruixat ocasional durant les primeres hores.

Així mateix, l'AEMET informa de vents de component oest a Galícia i al Cantàbric, del nord-oest a l'alt Ebre, de component est a l'extrem sud-est peninsular i vents alisis a les Canàries. Bufaran vents fluixos a la resta del país.