Publicat 15/7/2019 10:45:27 +02:00CET

Les temperatures pugen aquest dilluns al nord-est i al sud peninsular i baixaran al Mediterrani

Recursos de calor, verano, sol, buen tiempo, mujer con paraguas
ÓSCAR DEL POZO/EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 15 jul. (EUROPA PRESS) -

Les temperatures experimentaran aquest dilluns un augment a l'interior, nord-est i meitat sud peninsular i baixaran al sud de l'àrea mediterrània. Només s'ha activat l'avís (risc) per calor a Màlaga, Madrid i Múrcia, amb màximes que podran arribar als 38ºC.

També es troben en alerta groga Gran Canària, La Gomera i Girona per fenòmens costaners, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Així, les màximes superaran els 36ºC a moltes zones del vessant atlàntic sud peninsular, especialment a l'interior. Les mínimes no baixaran dels 20ºC en aquestes zones ni tampoc a les illes Balears ni al litoral mediterrani peninsular.

A gairebé tot el país s'espera un predomini del temps estable, amb cels poc nuvolosos i sense precipitacions. S'espera, no obstant això, nuvolositat d'evolució diürna a diverses zones de l'interior peninsular i a les Balears, amb possibilitat que es produeixi algun ruixat aïllat o tempesta ocasional a l'est de Catalunya o a les Balears. A les Canàries, el cel estarà nuvolós al nord de les illes, sense descartar alguna pluja ocasional durant el matí.

Finalment, bufaran vents de component nord al terç nord peninsular; de ponent a l'Estret i Melilla; variables a l'àrea mediterrània oriental i alisis a les Canàries. Hi haurà intervals de vent forts a les Canàries, a l'Empordà (Girona) i, a la tarda, a Rías Baixas.

En aquest sentit, hi ha quatre províncies en avís de nivell groc (risc) per onatge: Gran Canària, La Gomera, Tenerife i Girona.