Publicat 6/2/2019 19:11:50 +01:00CET

Les sollicituds d'asil a Lleida pugen de 90 a 567, gran part són veneolans

Junta local de seguretat de Lleida
AYUNTAMIENTO DE LLEIDA

El nombre de delictes creix un 15% per l'increment dels furts

LLEIDA, 6 febr. (EUROPA PERSS) -

El nombre de sollicituds d'asil a Lleida s'ha disparat el darrer any en passar de 90 el 2017 a les 567 del 2018, la majoria de ciutadans de Veneuela, Colmbia i Ucrana.

"Moltes de les peticions d'asil estan relacionades amb persecució, d'altres amb discriminació per raons religioses o de gnere", ha explicat aquest dimecres l'alcalde de Lleida, Flix Larrosa (PSC) al final de la junta de seguretat local que ha analitzat l'increment dels delictes el darrer any un 15% i la reducció de ferits greus en accidents de trnsit.

Segons ha explicat l'alcalde, s'ha detectat un "canvi de cicle" amb un increment del nombre de delictes després de diversos anys de descensos en un any en qu hi ha hagut molts robatoris en vehicles, per la qual cosa ha considerat necessari sensibilitzar la ciutadania de no deixar al cotxe roba o aparells electrnics.

En la junta hi han participat totes les forces de seguretat: el delegat de la Generalitat, Ramon Farré; el de l'Estat, José Crespín; el president de l'Audincia Provincial de Lleida, Francesc Segura, i el fiscal cap, Juan Boné.

El delegat de la Generalitat ha assenyalat que qualsevol increment del nombre de delictes és "preocupant", i ha coincidit amb l'alcalde en qu qualsevol increment després d'anys de descens provoca canvis importants en les estadístiques i ha dit també que s'est detectant aquest any una certa estabilitat.

L'alcalde ha aprofitat la presncia del delegat de la Generalitat per demanar-li una entrevista amb el conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, argumentant que fa temps que l'ha sollicitada perqu fan falta més bombers i agents dels Mossos, petició a la qual Ramon Farré ha contestat que est convenut que el titular de la Conselleria l'atendr.