Publicat 06/04/2014 18:25

Les persones sensibles al gust amarg eviten les verdures anticàncer

BARCELONA 6 abr. (EUROPA PRESS) -

Les persones sensibles al gust amarg no mengen les "verdures crucíferes" que prevenen el càncer, com el bròquil i la coliflor, segons destaca l'expert en Nutrigenòmica i director del Centre d'Estudis de Genòmica i Nutrició del Parc Científic i Tecnològic Alimentari de Lleida, David de Lorenzo, que fa poc ha coordinat un taller de nutrició.

"Sovint les persones sensibles al gust amarg intenten emmascarar aquest gust amb altres substàncies més agradables", com salsa de formatge al bròquil o la crema i es posen sucre al cafè, ha observat el nutricionista, que ha advertit que aquestes persones podrien estar menjant molt més greix que, al seu torn, pot augmentar el risc de càncer.

De la mateixa família que aquestes verdures crucíferes, el nutricionista ha assenyalat les cols de Brussel·les, raves, bledes, naps, rúcula i mostassa arrissada.

Totes elles "contenen elements que combaten el càncer, així com antioxidants que eliminen els radicals lliures" presents a l'organisme i que són capaços de causar dany cel·lular o genètic, la qual cosa pot donar lloc al càncer.

Una de cada tres morts per càncer podria evitar-se amb una alimentació adequada, ha destacat l'expert en el marc del taller Nutrició i Prevenció del Càncer, organitzat per Accord Healthcare, al XIX Congrés de l'European Association of Hospital Pharmacists, que es va realitzar un test de determinació a la sensibilitat de la FilTioCarbamida per determinar la capacitat de detectar el seu gust amarg.

Les persones sense rebuig gustatiu innat a les verdures crucíferes van poder degustar una tapa de bròquil i cloïsses, mentre que a les persones sensibles se'ls van oferir alternatives anticàncer com els llegums, amb la ingesta d'hummus i tomàquet.

El te verd, els cítrics, l'arròs integral, l'oli d'oliva, el tomàquet, el iogurt, els fruits vermells, el suc de granada, el peix, la mel, l'all i la ceba i la poma són altres dels aliments protectors contra el càncer.