Publicat 16/1/2020 17:36:13 +01:00CET

Les persones que han patit un ictus tenen més risc de patir un infart durant 30 dies

MADRID, 16 gen. (EUROPA PRESS) -

Les persones que han patit un ictus tenen més risc de patir un infart durant els 30 dies posteriors, segons ha demostrat un equip d'investigadors de la Universitat de Western Ontario (Estats Units), en un treball publicat a la revista 'Stroke'.

En concret, el treball ha aconseguit demostrar per primera vegada que les persones que no tenen una malaltia cardíaca i pateixen un ictus tenen fins a 20 vegades més probabilitats de patir un infart, en comparació amb aquells que no han patit un vessament cerebral. No obstant això, el risc disminueix quan han passat 30 dies.

Han arribat a aquesta conclusió després d'analitzar més de 90.000 persones majors de 65 anys que no tenien un diagnòstic clínic de malaltia cardíaca. Els investigadors van examinar la incidència d'esdeveniments cardíacs en dos grups: un grup de poc més de 20.000 persones que van tenir un accident cerebrovascular i un grup d'aproximadament 70.000 persones sense accident cerebrovascular però amb factors de risc vascular, comorbiditats i característiques demogràfiques semblants.

"Sovint creiem que la connexió entre els esdeveniments cardiovasculars i l'accident cerebrovascular és el resultat de factors de risc compartits com la pressió arterial alta, la diabetis o el tabaquisme. No obstant això, en aquest estudi hi ha hagut la mateixa proporció d'aquests factors de risc en tots dos grups: el grup que va tenir un accident cerebrovascular i el grup que no. Això mostra que després de tenir en compte els factors de risc, haver experimentat ictus recent s'associa de manera independent amb la incidència d'esdeveniments cardíacs adversos importants", han recalcat els experts.