Actualitzat 26/02/2021 17:23 CET

Les persones de menys de 55 anys que hagin passat la covid-19 només rebran una dosi sis mesos després de la infecció

Primera dosi de la vacuna d'AstraZeneca (Arxiu)
María José López - Europa Press

MADRID, 26 febr. (EUROPA PRESS) -

Sanitat ha publicat la quarta actualització de l''Estratègia de vacunació contra la covid-19 a Espanya', la qual estableix que la gent de menys de 55 anys que hagi passat la covid-19, tant de manera simptomàtica com asimptomàtica, només rebrà una dosi sis mesos després de la infecció.

En concret, segons especifica el document, en qualsevol cas, no caldrà dur a terme proves serològiques ni abans ni després d'aquestes vaccinacions per verificar si tenen anticossos contra la covid-19.

Així mateix, l'actualització inclou les recomanacions de vacunació de les persones amb una infecció prèvia per coronavirus, tant asimptomàtiques com simptomàtiques.

A més, Sanitat recomana a les persones més grans de 55 anys amb un diagnòstic d'infecció que han rebut la primera dosi que rebin la segona quan estiguin completament recuperades i hagin acabat el període d'aïllament.

D'altra banda, s'inclouen els següents grups amb els vaccins de Pfizer-BioNTech i Moderna: persones de 70 a 79 anys (grup 5B), de 60 a 69 (grup 5C), les de menys de 60 amb condicions de risc alt de covid-19 greu (grup 7) i d'edats compreses entre els 56 i 59 (grup 8).

"La definició d'aquests grups s'ha dut a terme en previsió d'una disponibilitat més elevada de dosis de les vacunes aquest segon trimestre de l'any", explica Sanitat.

A més, el document apunta que els vaccins d'AstraZeneca s'administrarà a les persones d'entre 45 i 55 anys d'edat, un cop acabi la immunització dels col·lectius essencials, perquè es consideraran del grup 9.

El document recorda que el principal factor de risc d'hospitalització i mort per covid-19 és una edat superior als 60 anys i que augmenta a mesura que l'edat és més avançada.

Per això, ressalta que, "atenent els principis de necessitat i equitat, s'ha de començar a vacunar com més aviat millor les persones de més edat que no estan institucionalitzades".

L'actualització també recalca que resulta "imprescindible" considerar el principi de solidaritat perquè els vaccins que tenen una eficàcia acreditada en els grups de més edat "arribin a aquestes persones.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés