Les persones amb discapacitat exigeixen la implicació de tots els agents per garantir l'autonomia personal

Publicat 23/10/2019 18:25:07CET
Cadira de rodes.
PIXABAY - Archivo

BARCELONA, 23 oct. (EUROPA PRESS) -

La Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (Cocemfe) ha exigit la implicació de tots els agents involucrats en l'autonomia personal perquè assumeixin les seves respectives responsabilitats, vetllin per l'exercici d'aquest dret i que tinguin sempre presents les persones amb discapacitat.

Ho han explicat els organitzadors en un comunicat aquest dimecres en el marc de la celebració del 'Primer Congrés sobre el Dret a l'Autonomia Personal', que se celebra a Barcelona.

En el mateix congrés, s'ha reclamat també impulsar el Màrqueting Social en conceptes com l'autonomia personal, i s'ha destacat que no només afecta la discapacitat, sinó que ens interpel·la a tots i a totes ja que és una cosa a la qual ningú voldrà renunciar.

Durant les dues jornades, s'han posat exemples de com aquest canvi cultural ja comença a les escoles, amb campanyes de sensibilització i visibilització en en diferents àmbits com l'accessibilitat i la inclusió.

Una altra de les conclusions del congrés és que calen aliances i cooperació entre agents implicats, cal dissenyar i afavorir una estratègia conjunta amb objectius factibles aprofitant els Objectius de Desenvolupament Sostenible del 2030.

Més de 500 persones, entre professionals de la sanitat, sector assistencial, arquitectura, mobilitat i tecnologia; persones amb discapacitat, estudiants, entitats del tercer sector i representants de les institucions, han participat en el 'I Congrés sobre el Dret a l'Autonomia Personal. Discapacitat Física i Orgànica, Envelliment i Cronicitat', organitzat per la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (Cocemfe) i Cocemfe Catalunya.