Actualitzat 24/4/2020 9:51:44 +00:00 CET

Les màscares quirúrgiques tindran un preu màxim de 0,96 euros

Un home amb màscara passa al costat d'una farmàcia durant el repartiment de màscares gratuïtes contra la covid-19 a gent gran i col·lectius de risc a la Comunitat Valenciana
Rober Solsona - Europa Press

MADRID, 23 abr. (EUROPA PRESS) -

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dijous l'acord de la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments que fixa l'import màxim de les màscares quirúrgiques a 0,96 euros i dels gels i solucions hidroalcohòliques entre els 0,015 i els 0,21 euros/ml a partir de divendres.

En concret, el preu de gels i solucions hidroalcohòliques serà de 0,021 euros/ml per als envasos de fins a 150 ml; 0,018 euros/ml els de fins a 300 ml i de 0,015 euros/ml els de fins a 1000 ml. No es fixarà l'import de les màscares higièniques i antisèptics fins que hi hagi més informació sobre el cost.

La fixació de preus màxims del Ministeri de Sanitat pretén garantir l'accés als productes d'ús recomanats i era una reivindicació del Consell General de Col·legis Farmacèutics, que ha valorat positivament la regulació perquè considera que en frenarà l'especulació.

En aquest sentit, l'organització col·legial ha recordat, no obstant això, que la seva proposta va ser fixar el preu en origen, amb la finalitat d'evitar desproveïments, i no únicament una regulació de preu màxim de cara a la dispensació.

el més llegit

 1. 1

  Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la parella amb el cotxe en un carrer de Girona

 2. 2

  Detenen a Bordeus l'acusat de matar a punyalades un home aquest dissabte a Lleida

 3. 3

  Instal·len a Mataró una llamborda en record de l'exministre anarquista Joan Peiró davant de l'última casa on va viure

 4. 4

  Tarragona restringirà l'accés a la Part Alta per impedir festes alternatives a les nits per Santa Tecla

 5. 5

  ACTUALIZACIÓ:Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la seva parella amb el cotxe en un carrer de Girona