Publicat 24/10/2015 9:42:24 +02:00CET

Les Marxes de la Dignitat convoquen una manifestació a Barcelona aquest dissabte

BARCELONA, 24 oct. (EUROPA PRESS) -

El moviment Marxes de la Dignitat ha convocat una manifestació a Barcelona en defensa dels serveis públics, aquest dissabte a les 18 hores, segons van explicar en roda de premsa dijous passat les entitats convocants.

La manifestació es farà paral·lelament en altres ciutats de l'Estat, amb la intenció de traslladar a les comunitats i ajuntaments les demandes socials de les columnes que els mesos de març de 2014 i 2015 van caminar des de diferents punts de l'Estat fins a Madrid --formades per aproximadament 2.000 persones--, reclamant la "recuperació" de drets com una feina i un habitatge dignes, ha assenyalat el portaveu de les Marxes Luis Blanco.

Sota el lema 'Solo lo hará el pueblo', s'aglutinen plataformes com ILP Habitatge, Marea Pensionista, ILP Educació, Marea Blanca (Sanitat), Huelga Movistar, Campaña No al TTIP, un col·lectiu de bombers i "gairebé tots els moviments de protesta social actius", ha valorat la portaveu de la Intersindical Alternativa de Catalunya Mireia Herrera, que va coordinar una concentració dijous passat.

"Saludem els canvis polítics produïts per ajuntaments com el nostre, a Barcelona, però estem convençuts que sense la lluita al carrer no aconseguirem parar la política neoliberal que ens ve imposada des de la Unió Europea (UE) i des del nostre propi Govern", ha valorat Blanco.

També ha plantejat "no pagar un deute públic il·legítim per com s'ha gestionat" i ha assenyalat que, en el cas que es mantingui el pagament, veuen difícil que es puguin fer polítiques pensades en els ciutadans.

COMENÇAMENT A PLAÇA CATALUNYA

La manifestació, que es farà de manera paral·lela en diferents punts de l'Estat i serà també una casserolada, sortirà a les 18 hores de plaça Catalunya amb ronda de Sant Pere, pujarà per passeig de Gràcia i acabarà als Jardinets de Gràcia.

Les Marxes de la Dignitat volen ser "l'espai plural i horitzontal de trobada de totes les lluites existents, ja siguin en defensa dels serveis públics, contra la pobresa i contra pactes internacionals com el TTIP".