Publicat 28/06/2016 14:20

Les llars catalanes formades per una parella amb nens, les que més aliments desaprofiten

Mercado supermercado compras verduras frutas fruta verdura sano
COPYLEFT (PIXABAY)

BARCELONA, 28 juny (EUROPA PRESS) -

Les llars catalanes formades per una parella amb nens són les que més aliments desaprofiten, al contrari d'aquelles formades per persones sense vincle familiar, que són les que menys malgasten, segons l''Estudi sobre hàbits d'aprofitament d'alimentació entre els espanyols' elaborat per Aecoc.

El 56% del total del rebuig alimentari generat a les llars catalanes es produeix en nuclis familiars formats per una parella amb fills, ha informat aquest dimarts Aecoc en un comunicat.

Per franja d'edat, els consumidors catalans d'entre 35 i 44 anys són els que més aliments llancen a les escombraries, i han estat responsables del 42% del rebuig generat a les llars, un percentatge que es va reduint a mesura que augmenta l'edat.

El 13% de la població catalana assegura tirar grans quantitats d'aliments, mentre que el 15% diu que no desaprofita res del que adquireix per al seu consum.

El 71% dels catalans afirma que desaprofita aliments perquè oblida els productes a la nevera o al congelador fins que caduquen, es fan malbé o no queden fiables.

D'altra banda, el 40% dels catalans creu que el malgastament a Espanya és superior al de la mitjana dels països desenvolupats i un altre 27% creu que està en el 'top 10' dels que més desaprofiten.

Els aliments que més es desaprofiten a les llars són les fruites i vegetals, el pa i els menjars preparats, seguit de carns, lactis i peix.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés