Publicat 10/06/2019 12:02CET

Les galeries catalanes es proposen recuperar 'La Tardor de l'Art' i sumar sinergies

Les galeries catalanes es proposen recuperar 'La Tardor de l'Art' i sumar sinergies
GREMI DE GALERIES D'ART DE CATALUNYA

"És el moment de sortir en grup, dinamitzar públics escolars i d'altres perfils"

BARCELONA, 10 juny (EUROPA PRESS) -

La nova presidenta del Gremi de Galeries d'Art de Catalunya (GGAC), Mnica Ramon, s'ha proposat recuperar la iniciativa 'La Tardor de l'Art' amb la finalitat d'"apropar les galeries al ciutad, crear cultura i generar afició per l'art", ha explicat en una entrevista d'Europa Press.

La iniciativa, liderada pel gremi, va sorgir inicialment el 2008 amb la posada en marxa d'un recorregut de rutes per les galeries, per anys més tard va deixar de fer-se per falta de subvencions públiques, perdent una oportunitat, que Ramon es proposa reflotar pel "dinamisme" i visibilitat que genera.

Ramon, que va ser escollida el 3 d'abril en substitució de Gabriel Pinós, veu difícil que el projecte pugui cristallitzar aquesta tardor, per és "optimista" respecte a la seva posada en marxa a mig termini.

En el seu mandat, de quatre anys, té clara la seva voluntat de reimpulsar el gremi i sumar sinergies i possibilitats també amb les galeries d'Art Barcelona, amb les quals aspira a superar l'histric conflicte de rivalitat entre el Gremi i Art Barcelona: "És el moment de sortir en grup, dinamitzar públics escolars i altres perfils", diu parafrasejant un company madrileny.

"En aquests moments, hem de ser tots molt generosos: si al veí li va bé, m'anir bé a mi", subratlla la presidenta i codirectora de la galeria Artur Ramon Art, que celebra tenir una bona relació amb tothom després d'anys darrere de la celebració de la Nit del Galerisme.

TRENCAR AMB L'"ELITISME"

Entre els seus objectius també figura "trencar amb l'elitisme" que genera entrar en una galeria, per la sensació de respecte que pot sofrir un no comprador a l'hora de creuar la porta d'un d'aquests espais artístics.

Reivindica recursos a la Generalitat, així com a altres administracions, per poder generar majors accions i iniciatives, tenint en compte que en l'actualitat reben una partida de 45.000 euros, que els impedeix tenir una infraestructura important.

MÉS SUPORT DE LA GENERALITAT

De fet, ja ha acudit a una reunió a la Conselleria de Cultura per demanar més suport, i espera poder presentar projectes que sumin majors subvencions i recursos.

Ramon defineix el seu projecte com de "continutat" en el sentit que la nova junta compta en gran part amb l'esfor d'antics membres.

Com a objectiu immediat, aspira a reforar la presncia de la institució a tota Catalunya, i incidir en el dileg amb les administracions, fundacions i tots les agents que conformen les arts visuals, que lamenta que amb prou feines reben el 2% de tot el pressupost cultural del Govern.

DESENVOLUPAMENT DE PÚBLICS

Ha celebrat que el departament treballi en plans de desenvolupament de públics, que també aspira a fer arribar a les galeries a través de xerrades i conferncies al fil de la inauguració d'una mostra nova.

"Sovint una galeria petita fa una exposició i ja no té diners per fer xerrades", ha lamentat la nova presidenta del GGAC, que subratlla el valor de tot tipus de galeries, des d'antiquaris a espais d'art contemporani.

"Tots som cultura, des del galerisme som cultura, i s'han de crear sinergies, em sembla meravellós", conclou una entusiasmada galerista que vol donar un gir al sector.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés