Les farmàcies catalanes són les que més tarden a cobrar els medicaments dispensats

Publicat 5/6/2015 10:27:55CET
Jordi de Dalmases (Consejo de Colegios de Farmacéuticos de Catalunya)
EUROPA PRESS

El deute del Govern puja a 232,2 milions després d'un nou retard

BARCELONA, 5 juny (EUROPA PRESS) -

Les farmàcies catalanes són les que més tarden a cobrar els medicaments que dispensen, tenint en compte que el Govern els paga a 90 dies i a la resta de l'Estat la mitjana és de 22.

Ho ha alertat aquest divendres a Europa Press el president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, Jordi de Dalmases, que ha destacat que Catalunya, amb dos mesos de retard, i València, amb un, són les úniques comunitats que no cobren segons els temps establerts --en el cas català hauria de ser de 35 dies--.

"Patim un greuge comparatiu amb resta d'Espanya insostenible", ha criticat Dalmases, que ha destacat que la gestió farmacèutica no està transferida i que és la Generalitat la que no abona la partida que transfereix el Govern espanyol per aquest concepte.

Precisament aquest divendres les farmàcies catalanes haurien d'haver cobrat la factura dels fàrmacs dispensats l'abril, que puja a 112,7 milions d'euros, però el Govern no ha fet efectiu el pagament.

Aquest retard se suma a l'impagament de maig, corresponent a les dispensacions de març i el muntant puja a 119,5 milions d'euros, per la qual cosa el deute total del Govern amb aquests establiments és de 232,2 milions.

"Si al llarg del mes de juny la Generalitat no paga les farmàcies, com ha alertat que podria passar a causa dels problemes de tresoreria", el 5 de juliol el deute superaria els 300 milions d'euros i s'acumularien tres mesos de retard.

SITUACIÓ "DEPLORABLE"

Dalmases ha qualificat la situació de "deplorable", i ha avisat que el sector farmacèutic es mobilitzarà si no de regularitzen uns pagaments que pateixen retards des de fa quatre anys.

També ha demanat que el pagament dels medicaments sigui una prioritat per al Govern: "Malgrat patir molt, nosaltres no hem deixat desemparat mai els usuaris i sempre hem dispensat els fàrmacs, demostrant així el nostre compromís amb ells".

"L'Administració no compleix amb els seus pagaments però nosaltres no podem deixar de pagar els nostres impostos", ha deplorat, i ha lamentat que el Govern no reconegui la tasca de les farmàcies en el manteniment del sistema sanitari i la salut pública.

També ha confiat que la transferència d'un Fons de Liquiditat Extraordinari (FLA) extraordinari del Govern espanyol al Govern ajudi a regularitzar els pagaments com més aviat millor.

el més llegit

 1. 1

  Girona activa el pla d'emergència per risc de desbordament del riu Onyar

 2. 2

  El Govern central aprova apujar un 2% el sou dels funcionaris amb efectes retroactius

 3. 3

  Deu carreteres tallades a Catalunya per la borrasca Glòria

 4. 4

  Tallada l'AP-7 entre Figueres i la frontera amb França per la borrasca Glòria

 5. 5

  Girona activa el pla d'emergència per risc de desbordament del riu Onyar

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista