Les escoles de la UPC debatran l'avaluació única per "facilitar la participació" en manifestacions

Publicat 25/10/2019 15:22:30CET
UPC Campus Nord
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 25 oct. (EUROPA PRESS) -

Les escoles de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) debatran en els seus òrgans competents la possibilitat d'accedir a l'avaluació única al final del primer quadrimestre d'aquest curs, han informat en un comunicat conjunt l'equip del Consell de Direcció, els directors i degans dels centres i el Consell de l'Alumnat.

Ho han assegurat després de les votacions del claustre de dimecres, en què es va aprovar un manifest que demana la llibertat dels presos independentistes, i les peticions d'estudiants que s'habilitin procediments d'avaluació per "facilitar la participació de l'alumnat en les diverses manifestacions" de rebuig a la sentència del Suprem.

Han acordat que, a causa de les participacions pròpies que té cada centre, cada escola com més aviat sotmeti el seu òrgan competent en matèria d'avaluació millor "una proposta de procediments d'avaluació per atendre de la millor manera possible la reclamació del claustre, i si és necessari, s'aprovaran els corresponents canvis normatius".

La proposta sotmesa a aprovació s'elaborarà amb la participació de la delegació d'estudiants del centre, "perseguint el màxim consens" de la comunitat educativa.

Han acordat que quan coexisteixin diversos procediments d'avaluació, "el resultat de l'avaluació final sempre serà la fórmula més beneficiosa per l'alumnat, tal com garanteix la normativa vigent".

En el cas que la normativa d'avaluació d'un centre ja permeti atendre la reclamació del claustre sense canvis normatius, la proposta sotmesa consistirà en un comunicat en què s'establiran clarament els procediments avaluatius, i s'insta el professorat a facilitar el material docent per continuar l'assignatura.