Les entrades online per visitar el Valle de los Caídos no es poden adquirir almenys fins al gener

Publicat 25/10/2019 19:01:05CET
L'helicòpter que trasllada les restes mortals de Francisco Franco.
Pool

MADRID, 25 oct. (EUROPA PRESS) -

Les entrades 'online' per visitar el Valle de los Caídos no es poden adquirir almenys fins al mes de gener, tal com recull Europa Press del web de la venda oficial d'entrades de Patrimoni Nacional

En qualsevol cas, l'opció de la venda física en taquilla continua estant habilitada, segons han assenyalat a Europa Press fonts del monument, que no obstant això no poden confirmar si per aquest format queden entrades disponibles.

En el cas de la venda 'online', en els dies habilitats per a la visita -els dilluns tanca el monument- s'alternen tant el cartell d''esgotat' com l'advertiment que no hi ha entrades disponibles a la venda almenys fins a principis del mes de gener del 2020.

Fins al setembre, les dades de Patrimoni Nacional mostren que gairebé 400.000 persones van visitar el Valle de los Caídos durant el passat any 2018, una xifra que podria veure's modificada després de l'exhumació de les restes mortals del dictador de la basílica dijous passat.

En concret, el monument on reposaven les restes mortals del general va rebre l'any passat un total de 378.875 visitants, la qual cosa suposa un augment del 33,75% respecte al 2017, quan van acudir 283.277 persones.

Malgrat l'augment de les xifres, les del 2018 són inferiors a les del 2007 (quan es van registrar 419.396 persones), i a les del 2001, quan es van apropar a la basílica més de mig milió de visites perquè els operadors turístics oferien diversos viatges allà i a San Lorenzo de El Escorial

Les entrades al monument es van multiplicar des de l'anunci del Govern de Pedro Sánchez de la seva intenció d'exhumar les restes de Franco, procés que es va accelerar l'agost amb el decret llei per modificar la Llei de Memòria Històrica.

El principal beneficiat de les visites al Valle de los Caídos ha estat durant anys el municipi de Sant Lorenzo de l'Escorial, ciutat inclosa en les rutes turístiques d'operadors de viatges que parteixen de Madrid, fonamentalment pel Monestir que va erigir Felipe II en 1563.

Moltes de les empreses que organitzen viatges guiats per la serra de Guadarrama també han venut molt les visites al monument en els darrers mesos. De moment no tenen previst oferir viatges al panteó de Mingorrubio tot i que si la demanda és alta es podria contemplar.

Algunes agències fins i tot anticipen un augment de visites a partir d'ara per veure com ha quedat la tomba després de l'exhumació que s'ha fet aquesta setmana. De moment, encara hi són les restes de José Antonio Primo de Rivera, fundador de Falange Española.